Οι εκφράσεις του προσώπου που φανερώνουν αν κάποιος είναι πλούσιος ή φτωχός [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι εκφράσεις του προσώπου που φανερώνουν αν κάποιος είναι πλούσιος ή φτωχός [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί ένα γεμάτο πορτοφόλι, ένα ακριβό αυτοκίνητο, ένα πολυτελές σπίτι και μία πολύ προσεγμένη εμφάνιση να είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που φανερώνουν ότι ο άνθρωπος που έχεις μπροστά σου είναι εκατομμυριούχος, αλλά εν τέλει οι επιστήμονες θεωρούν πως υπάρχει και πιο εύκολος τρόπος. Το πρόσωπό του.

Μία νέα μελέτη, δηλαδή, εξηγεί πως μόνο και μόνο από τα σημάδια του προσώπου μπορεί κανείς να καταλάβει την οικονομική και κοινωνική κατάσταση του άλλου.

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες ζήτησαν από φοιτητές, των οποίων το εισόδημα των γονιών του έφτανε μέχρι και τα 77.000 ευρώ ετησίως, να ποζάρουν ανέκφραστοι στο φακό.

Στη συνέχεια, κάποιοι άλλοι υποψήφιοι έπρεπε να διακρίνουν κοιτάζοντας μόνο τις φωτογραφίες (και συγκεκριμένα τα πρόσωπα των νέων) τους πλούσιους και τους λιγότερο εύπορους.

Τα αποτελέσματα ήταν ακριβείς κατά 60%, καθώς οι περισσότεροι κατάφεραν να διακρίνουν μόνο και μόνο από το πρόσωπο την οικονομική κατάσταση των συμμετεχόντων.

«Αυτό που βλέπουμε είναι ότι οι μαθητές ηλικίας μόλις 18-22 ετών έχουν ήδη αποκτήσει μία εμπειρία και μία ωριμότητα, με αποτέλεσμα αυτό να φαίνεται και στο πρόσωπο τους», ανέφερε ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Νίκολας Ρουλ.

Επίσης, οι ειδικοί αναφέρουν πως όταν ένα άτομο έχει κάνει μία καλή κι ευτυχισμένη ζωή αυτό φαίνεται στο πρόσωπο του, ακόμη κι αν είναι στην εφηβεία. Το ίδιο μάλιστα συμβαίνει και για όσους δεν τα έχουν βρει όλα εύκολα στην ζωή τους.

«Επειδή, το πρόσωπο είναι το πρώτο πράγμα που παρατηρείς σε έναν άνθρωπο και δεδομένου ότι η ευτυχία συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με την καλοπέραση ,εν τέλει δεν είναι δύσκολο να συμπεράνεις και το σωστό.» ανέφερε ο Ρουλ.

Τέλος ο Ρουλ αναφέρει πως στον εγκέφαλό μας υπάρχουν συγκεκριμένοι νευρώνες που αναγνωρίζουν το πρόσωπό μας. Έτσι ένα συννεφιασμένο πρόσωπο ή ένα λαμπερό μπορεί να κάνει κάποιον να υποψιαστεί την οικονομική κατάσταση αυτουνού που έχει μπροστά του.

Οι φωτογραφίες της έρευνας:

Οι εκφράσεις του προσώπου που φανερώνουν αν κάποιος είναι πλούσιος ή φτωχός [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Τα γκρουπ C είναι «πλούσιοι», το γκρουπ D «φτωχοί».

Οι εκφράσεις του προσώπου που φανερώνουν αν κάποιος είναι πλούσιος ή φτωχός [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Το γκρουπ A «πλούσιοι», το γκρουπ B «φτωχοί».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πρόσωπο πλούσιοι ειδικοί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ