Η αρχιλοχίας που σώθηκε από θαύμα στη συντριβή του Χιούι στο Σαραντάπορο, ξανά στον τόπο της τραγωδίας [βίντεο] - iefimerida.gr

Η αρχιλοχίας που σώθηκε από θαύμα στη συντριβή του Χιούι στο Σαραντάπορο, ξανά στον τόπο της τραγωδίας [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πραγματοποιήθηκαν μόλις πριν από μερικές ημέρες τα αποκαλυπτήρια μνημείου στο σημείο της συντριβής του μοιραίου Χιούι που κατέπεσε στο Σαραντάπορο.

Κατά την πτώση του ελικοπτέρου έχασαν τη ζωή του τέσσερις αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού, οι Ιωάννης Τζανιδάκης, Θωμάς Αδάμου, Δημοσθένης Γούλας και Κωνσταντίνος Χατζής, ενώ η μοναδική επιζήσασα είναι η αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα.

Η λιτή τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη και του αρχηγού ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή, ενώ δόθηκε τιμητικά ο βαθμός του αντιστρατήγου στους αδικοχαμένους αξιωματικούς.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης, στην προσφώνησή του από το σημείο του μνημείου, τόνισε, μεταξύ άλλων, πως μαζί με τις οικογένειες «πενθούν και οι ένοπλες δυνάμεις».

Στην τελετή παρευρέθη η μοναδική επιζήσασα της μοιραίας εκείνης πτήσης, η αρχιλοχίας του Ελληνικού Στρατού Βασιλική Πλεξίδα. Ο αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ, Ευάγγελος Αποστολάκης και Αλκιβιάδης Στεφανής αντίστοιχα, έσπευσαν να τη χαιρετήσουν.

Πηγή Βίντεο: kranos.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βασιλικη πλεξιδα σαρανταπορο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ