Η Μέι στον Τσίπρα για το Κυπριακό: Να επιδείξεις ηγετική στάση και ευελιξία - iefimerida.gr

Η Μέι στον Τσίπρα για το Κυπριακό: Να επιδείξεις ηγετική στάση και ευελιξία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Τερέζα Μέι ζήτησε από τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να επιδείξει «ηγετική στάση και ευελιξία» στην υπόθεση του Κυπριακού.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ντάουνινγκ Στριτ η παραίνεση έγινε κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου με τον Αλ. Τσίπρα, νωρίτερα το πρωί.

Το ίδιο ζητά η Τερέζα Μέι και από την πλευρά τς Τουρκίας καθώς την Δευτέρα σε επικοινωνία της με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον κάλεσε να επιδείξει και εκείνος ευελιξία κάνοντας λόγο για «μοναδική» ευκαιρία για λύση.

Οπως είπε ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ η Τερέζα Μέι «εξήρε τον εποικοδομητικό ρόλο που αμφότερες οι πλευρές [Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι] έχουν παίξει για να φτάσουμε στο σημείο που βρισκόμαστε και τόνισε ξανά ότι υπάρχει μία σημαντική ευκαιρία για να αξιοποιηθεί».

Η Πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «οποιαδήποτε συμφωνία απαιτεί όλες οι πλευρές να επιδείξουν ηγετική στάση και ευελιξία», καθώς και ότι το Ηνωμένο Βασίλειο «θα κάνει ό,τι μπορεί για να υποστηρίξει μία λύση».

Αναφορικά με ενδεχόμενη μετάβαση της Πρωθυπουργού στο Κραν Μοντανά κυβερνητικές πηγές στο Λονδίνο επιμένουν στη θέση ότι η Βρετανία είναι έτοιμη να εκπροσωπηθεί στο «κατάλληλο» επίπεδο, σημειώνοντας πάντως την ανάγκη επίτευξης επαρκούς προόδου.

Ελλάδα και Βρετανία, μαζί με την Τουρκία, αποτελούν εγγυήτριες δυνάμεις στην Κύπρο βάσει της Συμφωνίας της Ζυρίχης.Ελλάδα και Βρετανία, μαζί με την Τουρκία, αποτελούν εγγυήτριες δυνάμεις στην Κύπρο βάσει της Συμφωνίας της Ζυρίχης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κυπριακό Τερέζα Μέι Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ