Η Σιμόν Βέιλ θα ταφεί στο Πάνθεον μαζί με τον σύζυγό της [εικόνες] - iefimerida.gr

Η Σιμόν Βέιλ θα ταφεί στο Πάνθεον μαζί με τον σύζυγό της [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καταχειροκροτήθηκε ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν όταν ανακοίνωσε, στην επικήδειο τελετή για την Σιμόν Βέιλ, στην αυλή του μουσείου Invalides, την Τετάρτη 5 Ιουλίου, ότι η πρώην υπουργός και διασωθείσα του Αουσβιτς θα ταφεί στο Πάνθεον, με τον σύζυγό της.

Ο γάλλος πρόεδρος πήρε αυτή την απόφαση γιατί οφείλει «ένα τεράστιο ευχαριστώ του γαλλικού λαού σε ένα από τα πολυαγαπημένα παιδιά της», όπως δήλωσε, τιμώντας αυτή την την μεγάλη προσωπικότητα της γαλλικής πολιτικής ζωής και διασωθείσα του Αουσβιτις, η οποία πέθανε σε ηλικία 89 ετών.

Η Σιμόν Βέιλ θα ταφεί στο Πάνθεον μαζί με τον σύζυγό της [εικόνες] | iefimerida.gr 0

«Οταν μια ζωή αφιερώνεται στη δικαιοσύνη και ειδικά στη δικαιοσύνη για τους πιο αδύναμους, όταν αυτή η ζωή επιλέγει να δράσει υπό την αιγίδα της Δημοκρατίας, τότε είναι η Γαλλία που ενισχύεται», υπογράμμισε ο Μακρόν και ανέφερε τις μάχες που έδωσε η Σιμόν Βέιλ: για το ευρωπαϊκό όνειρο «ειρήνης και ελευθερίας», για την ψήφιση της παγκόσμιας δήλωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για την κοινωνική προστασία, και για την μάχη της εναντίον του ρατσισμού και του αντισημητισμού.

Το Πάνθεον (γαλλ. Panthéon/Le Panthéon national, από την ελληνική λέξη, που σημαίνει «όλοι οι θεοί») των Παρισίων είναι ένα κτίσμα στο Καρτιέ Λατέν της πόλης. Κτίσθηκε αρχικώς ως ναός αφιερωμένος στην Αγία Γενοβέφα (Ζενεβιέβ), την πολιούχο των Παρισίων, με σκοπό να φιλοξενήσει τη λειψανοθήκη με το λείψανό της. Ωστόσο, μετά από πολλές τροποποιήσεις, χρησιμεύει σήμερα ως ένα μη θρησκευτικό μαυσωλείο που περιέχει τα λείψανα διακεκριμένων Γάλλων πολιτών.

Η Σιμόν Βέιλ θα ταφεί στο Πάνθεον μαζί με τον σύζυγό της [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σιμόν Βέιλ ταφή Πάνθεον
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ