Η Κίνα συστήνει ηρεμία- Ο Τραμπ ζητά δράση για να σταματήσει η ανοησία μια για πάντα με τη Β. Κορέα - iefimerida.gr

Η Κίνα συστήνει ηρεμία- Ο Τραμπ ζητά δράση για να σταματήσει η ανοησία μια για πάντα με τη Β. Κορέα

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ηρεμία και αυτοσυγκράτηση στο ζχήτημα της Βόρειας Κορέας μετά και την εκτόξευση ενός ακόμα έναν βαλλιστικού πυραύλου, συστήνει το Πεκίνο.

Από την άλλη, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε την Κϊνα «να ασκήσει την πειθώ του» στην Πιονγκγιάνγκ «για να σταματήσει αυτή την ανοησία μια για πάντα».

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Γκενγκ Σουάνγκ δήλωσε ότι οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ περιλαμβάνουν σαφείς κανόνες για τις εκτοξεύσεις πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα και η Κίνα αντιτίθεται στην παραβίαση αυτών των κανόνων.

Το Πεκίνο «συγκεντρώνει πληροφορίες» για την εκτόξευση πυραύλου και καλεί τη Βόρεια Κορέα «να σταματήσει τις ενέργειες που παραβιάζουν τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», τόνισε ο Γκενγκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κίνα Τραμπ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ