Φωτιά στο Καστρίτσι Πάτρας -Εκτός κινδύνου οι χώροι του Πανεπιστημίου και κατοικημένες περιοχές [εικόνες&βίντεο] - iefimerida.gr

Φωτιά στο Καστρίτσι Πάτρας -Εκτός κινδύνου οι χώροι του Πανεπιστημίου και κατοικημένες περιοχές [εικόνες&βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, όταν λίγο μετά τις 4.30 μ.μ. εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στη θέση Μαγούλα του Καστριτσίου στην Πάτρα.

«Δεν κινδυνεύουν σπίτια από την φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη από το απόγευμα στην περιοχή Μαγούλα, Κάτω Καστριτσίου» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος.

Επίσης, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, εκτός κινδύνου βρίσκονται και οι εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου Πατρών, αλλά όπως προσθέτει, οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, δυσκολεύουν τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά.

Η πυρκαγιά καίει αγροτοδασική έκταση στη θέση Ορτό, πίσω από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας.

Στη μάχη της πυρόσβεσης ρίχθηκαν και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα, προς ενίσχυση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής. Στο σημείο έσπευσαν και δυνάμεις της αστυνομίας, προκειμένου να διευκολύνουν την κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων, αλλά και να απομακρύνουν σταθμευμένα οχήματα.

Λίγο αργότερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά ενισχύθηκαν από άλλα πέντε οχήματα.

Η ενίσχυση κρίθηκε αναγκαία καθώς η πυρκαγιά πλησιάζει σε σπίτια στην περιοχή, ενώ το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Φωτιά στο Καστρίτσι Πάτρας -Εκτός κινδύνου οι χώροι του Πανεπιστημίου και κατοικημένες περιοχές [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 0
Φωτιά στο Καστρίτσι Πάτρας -Εκτός κινδύνου οι χώροι του Πανεπιστημίου και κατοικημένες περιοχές [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πυρκαγιά Πάτρα Καστρίτσι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ