18 νεκροί στο φοβερό τροχαίο με λεωφορείο και φορτηγό στη Βαυαρία [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

18 νεκροί στο φοβερό τροχαίο με λεωφορείο και φορτηγό στη Βαυαρία [εικόνες & βίντεο]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νεκροί είναι και οι 18 αγνοούμενοι του τουριστικού λεωφορείου που κάηκε ολοσχερώς το πρωί της Δευτέρας στη Βαυαρία μετά τη σύγκρουσή του με φορτηγό, όπως εκτιμούν οι αρχές, ενώ άλλοι 30 επιβαίνοντες τραυματίστηκαν, ορισμένοι εκ των οποίων πολύ σοβαρά.

Πρόκειται για ένα γκρουπ συνταξιούχων από τη Σαξονία της ανατολικής Γερμανίας, που πήγαιναν στην Ιταλία για διακοπές.

18 νεκροί στο φοβερό τροχαίο με λεωφορείο και φορτηγό στη Βαυαρία [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0
18 νεκροί στο φοβερό τροχαίο με λεωφορείο και φορτηγό στη Βαυαρία [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

Τα θύματα είναι ηλικίας 66 έως 81 ετών. Στο φοβερό τροχαίο σκοτώθηκε κι ο ένας από τους δύο οδηγούς του λεωφορείου, ενώ ο άλλος τραυματίστηκε.

«Αυτή τη στιγμή 30 επιβάτες έχουν τραυματισθεί, ορισμένοι σοβαρά, και έχουν μεταφερθεί στα γύρω νοσοκομεία. Οι άλλοι άνθρωποι πιθανόν έχασαν τη ζωή τους μέσα στο φλεγόμενο τουριστικό λεωφορείο», αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσαν η αστυνομία και η εισαγγελία της Βαυαρίας.

Η αστυνομία είχε ανακοινώσει πως τη στιγμή της σύγκρουσης στο τουριστικό λεωφορείο υπήρχαν 48 επιβαίνοντες.

18 νεκροί στο φοβερό τροχαίο με λεωφορείο και φορτηγό στη Βαυαρία [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2

Στο Βερολίνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως «δυστυχώς πολλοί άνθρωποι --μια ομάδα τουριστών από τη Σαξονία-- έχασαν τη ζωή τους σ' αυτό το φλεγόμενο λεωφορείο» και πως η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είναι «συγκλονισμένη» από το δυστύχημα αυτό.

Πάνω από 200 διασώστες έσπευσαν στο σημείο, ενώ ελικόπτερα μετέφεραν τους τραυματίες σε νοσοκομεία της περιοχής.

18 νεκροί στο φοβερό τροχαίο με λεωφορείο και φορτηγό στη Βαυαρία [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3

Το δυστύχημα συνέβη κοντά στο Μίνχμπεργκ, σε μια δασική και ορεινή ζώνη στα όρια των κρατιδίων της Βαυαρίας και της Θουριγγίας, όχι μακριά από τα σύνορα με την Τσεχία, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί και προς τις δύο κατευθύνσεις ο αυτοκινητόδρομος A9.

Στη Γερμανία, το σοβαρότερο δυστύχημα τουριστικού λεωφορείου τα 10 τελευταία χρόνια είχε στοιχίσει τη ζωή σε 20 ανθρώπους στις 4 Νοεμβρίου 2008 σε αυτοκινητόδρομο κοντά στο Ανόβερο. Επρόκειτο στην πλειονότητά τους για ηλικιωμένους και η τραγωδία φαίνεται πως οφειλόταν σε έναν απρόσεκτο επιβάτη που είχε καπνίσει μέσα στις τουαλέτες.

Στη Γαλλία, μια μετωπική σύγκρουση ανάμεσα σ' ένα φορτηγό κι ένα τουριστικό λεωφορείο που μετέφερε ηλικιωμένους είχε στοιχίσει τη ζωή σε 43 ανθρώπους στις 23 Οκτωβρίου 2015 στο Πουισεγκέν (νοτιοδυτική Γαλλία). Τα δύο οχήματα είχαν πιάσει φωτιά παγιδεύοντας τους επιβάτες στο εσωτερικό τους.

Στην Ουκρανία, 45 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους στη σύγκρουση ενός τρένου κι ενός λεωφορείου σε ισόπεδη διάβαση στις 12 Οκτωβρίου 2010 στο Μαργκανέτς (κεντροανατολική Ουκρανία). Ήταν το πιο πολύνεκρο δυστύχημα που έχει συμβεί τα δέκα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γερμανία Βαυαρία τροχαίο λεωφορείο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ