Moody's: «Πιστωτικά θετική» για την ΕΤΕ η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής - iefimerida.gr

Moody's: «Πιστωτικά θετική» για την ΕΤΕ η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πιστωτικά θετική (credit positive) χαρακτηρίζει ο οίκος Moody’s την πρόσφατη πώληση του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Οπως σημειώνει, η κίνηση αυτή είναι πιστωτικά θετική γιατί η τράπεζα θα λάβει 718,3 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα αυξήσουν τον δείκτη κεφαλαίων CET1 κατά περίπου 110 μονάδες βάσης και θα μειώσουν την εξάρτηση από τον ELA.

Συμπληρώνει ότι η Εθνική προωθεί ενεργητικά το σχέδιο αναδιάρθρωσης, σύμφωνα με το οποίο κλήθηκε να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία και να επικεντρωθεί στις εγχώριες τραπεζικές δραστηριότητες.

Η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής έρχεται μετά από μια σειρά κινήσεων απομόχλευσης του ισολογισμού, μεταξύ αυτών η πώληση της δραστηριότητας στη Βουλγαρία, η οποία βελτίωσε τον δείκτη CET 1 κατά 100 μονάδες βάσης.

Οι δύο παραπάνω πωλήσεις θα αυξήσουν τον pro forma CET1 σε περίπου 18,1%, το υψηλότερο απ’ όλους τους ανταγωνιστές στην εγχώρια αγορά, έναντι 16% που καταγράφηκε με βάση τα στοιχεία Μαρτίου.

Στην έκθεση σημειώνεται επίσης ότι τα μέτρα που ελήφθησαν αντιμετωπίζουν ορισμένες βασικές προκλήσεις. Η Moody’s επαναλαμβάνει ότι η Εθνική θα είναι η πρώτη τράπεζα που θα ξεπληρώσει τον ELA εντός των επόμενων 12-18 μηνών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Moody's ETE Εθνική Ασφαλιστική
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ