Η Γαλλία τιμά τη σχεδιάστρια του Lanvin -Μαροκινή μετανάστρια [εικόνες] - iefimerida.gr

Η Γαλλία τιμά τη σχεδιάστρια του Lanvin -Μαροκινή μετανάστρια [εικόνες]

φωτογραφία: instagram bouchra_jarrar
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Bouchra Jarrar σχεδιάστρια του γαλλικού οίκου υψηλής ραπτικής Lanvin προήχθη στο βαθμό του Αξιωματικού του Τάγματος των Τεχνών και των Γραμμάτων της Γαλλίας.

Σε τελετή, στο Palais Galliera, του Μουσείου Μόδας του Παρισιού η σχεδιάστρια παρέλαβε την τιμητική διάκριση από την πρώην υπουργό Πολιτισμού της Γαλλίας, Οντρέ Αζουλέ.

Η Γαλλία τιμά τη σχεδιάστρια του Lanvin -Μαροκινή μετανάστρια [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε, παρέστησαν η σεναριογράφος, σκηνοθέτης, Νικόλ Γκαρσία, η ηθοποιός Ρασίντα Μπρακνί, η τραγουδίστρια Κέρεν Αν, ο make up artist, Τομ Πισό, η φωτογράφος Ντομινίκ Ισερμάν και η πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας, Κριστιάν Τομπιρά.

Η Jarrar, η οποία ήταν επικεφαλής της δικής της ετικέτας πριν από την είσοδό της πέρσι, στον οίκο Lanvin, εργάστηκε στο παρελθόν στα brand Capucine Puerari, Jean Paul Gaultier, Balenciaga, Scherrer και Christian Lacroix.

Η Γαλλία τιμά τη σχεδιάστρια του Lanvin -Μαροκινή μετανάστρια [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

Ανακηρύχθηκε Ιππότης του Τάγματος Τεχνών και των Γραμμάτων το 2012. «Αγαπώ ό,τι κάνω, μου αρέσει να το κάνω και μου αρέσει να δουλεύω με μια ομάδα», είπε.

«Έχω την τύχη να δημιουργώ όμορφα πράγματα επειδή είμαι πάντα περιτριγυρισμένη από ευγενικές ψυχές. Η καλλιέργεια της θετικότητας είναι το μόνο που με ενδιαφέρει. Δεν με νοιάζει τίποτα άλλο».

Η Γαλλία τιμά τη σχεδιάστρια του Lanvin -Μαροκινή μετανάστρια [εικόνες]  | iefimerida.gr 2

Η πρώην υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας αναφέρθηκε στην κοινή μαροκινή καταγωγή τους και τόνισε ότι η Jarrar έμαθε τη ραπτική από τον πατέρα της.

Πέρυσι, το ίδιο μουσείο φιλοξένησε μια μεγάλη αναδρομική έκθεση των σχεδίων της Τζανίν Λανβέν της ιδρύτριας του Lanvin παλαιότερου γαλλικού οίκου μόδας που εξακολουθεί να λειτουργεί και του οποίου η Jarrar είναι καλλιτεχνική διευθύντρια.

«Η ιστορία σου είναι μια γαλλική ιστορία. Μια δημοκρατική ιστορία θα έλεγα. Διότι βασίζεται στην αξία, την εργασία και τη μετάδοση ιδεών. Η Γαλλική Δημοκρατία μας δεν λατρεύει τίποτα περισσότερο από την ιστορία ενός ατόμου που προέρχεται από το εξωτερικό και στη συνέχεια την τιμά και την υπηρετεί» πρόσθεσε η Οντρέ Αζουλέ, η οποία, όπως και η σχεδιάστρια μόδας, είναι παιδί Μαροκινών μεταναστών στη Γαλλία.

Η Γαλλία τιμά τη σχεδιάστρια του Lanvin -Μαροκινή μετανάστρια [εικόνες]  | iefimerida.gr 3

Γεννημένη στις Κάννες, η Jarrar σπούδασε στη δημόσια Σχολή Μόδας του Παρισιού, Ecole Duperre, στα τέλη της δεκαετίας του 1980.

Έγινε επικεφαλής του στούντιο του Balenciaga υπό τη διεύθυνση του Nicolas Ghesquiere, πριν από τις θητείες στους οίκους Scherrer και Christian Lacroix.

Το 2010, δημιούργησε το δικό της brand, κερδίζοντας αμέσως αναγνώριση για την ικανότητά της να συνδυάζει στοιχεία από ανδρικά παντελόνια και biker τζάκετ σε κομψά ρούχα γραφείου για γυναίκες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γαλλία Lanvin Bouchra Jarrar
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ