Αμβούργο: Βίαιη επέμβαση της αστυνομίας σε κατασκήνωση ακτιβιστών κατά της G20 [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Αμβούργο: Βίαιη επέμβαση της αστυνομίας σε κατασκήνωση ακτιβιστών κατά της G20 [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βίαια επεισόδια ξέσπασαν τη νύχτα στο Αμβούργο μεταξύ αστυνομικών και ακτιβιστών κατά της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο στη μεγαλούπολη της βόρειας Γερμανίας.

Όταν οι περίπου 600 ακτιβιστές θέλησαν να στήσουν τα αντίσκηνά τους στην περιοχή Έντενβερντερ επενέβη η αστυνομία για να τους εμποδίσει. Ακολούθησαν αψιμαχίες με τους διαδηλωτές να πετούν μπαλόνια με χρώμα κατά των εκατοντάδων αστυνομικών, και τους τελευταίους να χρησιμοποιούν σπρέι πιπεριού και να συλλαμβάνουν ένα άτομο, ενώ σύμφωνα με τους ακτιβιστές αρκετοί διαδηλωτές τραυματίστηκαν.

Οι διαδηλωτές είχαν λάβει άδεια από το αρμόδιο δικαστήριο να στήσουν την «αντικαπιταλιστική κατασκήνωσή» τους, αλλά η αστυνομία ερμήνευσε διαφορετικά την απόφαση και απαγόρευσε τη διανυκτέρευση στην κατασκήνωση.

Νωρίτερα χθες το πρωί κάπου 8.000 άνθρωποι σύμφωνα με την αστυνομία και 25.000 σύμφωνα με τους οργανωτές είχαν διαδηλώσει ειρηνικά στο κέντρο της πόλης, μπροστά απ’ το Δημαρχείο, κατά της συνόδου G20 στρέφοντας τα πυρά τους κατά του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ κι απευθύνοντας έκκληση για σεβασμό του περιβάλλοντος.

Αμβούργο: Βίαιη επέμβαση της αστυνομίας σε κατασκήνωση ακτιβιστών κατά της G20 [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 0
Αμβούργο: Βίαιη επέμβαση της αστυνομίας σε κατασκήνωση ακτιβιστών κατά της G20 [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 1

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των 20 ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών του πλανήτη θα συνεδριάσουν την Παρασκευή και το Σάββατο υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Αμβούργο, καθώς αναμένεται να πραγματοποιηθούν πολλές διαδηλώσεις κατά της G20.

Αμβούργο: Βίαιη επέμβαση της αστυνομίας σε κατασκήνωση ακτιβιστών κατά της G20 [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 2
Αμβούργο: Βίαιη επέμβαση της αστυνομίας σε κατασκήνωση ακτιβιστών κατά της G20 [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 3

Οι οργανωτές αναμένουν να συγκεντρωθούν τις ημέρες αυτές συνολικά πάνω από 100.000 διαδηλωτές.

Οι γερμανικές αρχές εκφράζουν φόβους ότι μπορεί να ξεσπάσουν βίαια επεισόδια λόγω της παρουσίας ακροαριστερών, που ανέρχονται σε «περισσότερους από 8.000» σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ στην κυριακάτικη Bild.

Αμβούργο: Βίαιη επέμβαση της αστυνομίας σε κατασκήνωση ακτιβιστών κατά της G20 [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 4

Φωτογραφίες: ΑΡ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ