Μεγάλη φωτιά στην Λέσβο -Απειλήθηκαν σπίτια - iefimerida.gr

Μεγάλη φωτιά στην Λέσβο -Απειλήθηκαν σπίτια

Φωτογραφία: ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ/Eurokinissi/Αρχείο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μάχη με τις φλόγες και με το χρόνο έδωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία στο Καρά Τεπέ στη Λέσβο για να θέσει υπό έλεγχο την μεγάλη πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει από το μεσημέρι του Σαββάτου στη δασώδη περιοχή πάνω από το αεροδρόμιο Μυτιλήνης.

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ οι πυροσβετικές δυνάμεις κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά στο Καρά Τεπέ. Πλέον δεν απειλούνται σπίτια ούτε και ο παρακείμενος καταυλισμός των προσφύγων.

Ωστόσο οι δυνάμεις παραμένουν στο σημείο σε επιφυλακή με το φόβο αναζωπύρωσή της πυρκαγιάς καθώς στο σημείο πνέουν δυνατοί άνεμοι.

Συνολικά υπολογίζεται ότι κάηκαν 110 στρέμματα θαμνώδους έκτασης.

Νωρίτερα, η φωτιά είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις και απειλούσε κατοικημένες περιοχές. Οι κάτοικοι της περιοχής ήταν σε επιφυλακή για να προστατέψουν αν χρειαστεί τις περιουσίες τους.

Η ροή του αέρα που άλλαζε συνέχεια και οι δυνατοί άνεμοι δυσκόλεψαν τις επίγειες δυνάμεις, στην προσπάθειά τους να ελέγξουν την πύρινη λαίλαπα. Σε επιφυλακή ήταν και δυνάμεις του στρατού στο νησί, στο 221 στρατόπεδο που βρίσκεται πολύ κοντά στην περιοχή.

Μεγάλη ήταν η συμβολή με ρίψεις νερού από αέρα των δύο καναντέρ και του ενός ελικοπτέρου που έφτασαν στην περιοχή και συμμετείχαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Κάποια στιγμή, γύρω στις 5:30 το απόγευμα η φωτιά είχε πλησιάσει απειλητικά σε σούπερ μάρκετ μεγάλης ξένης αλυσίδας.

Πηγή: lesvosnews.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φωτιά Λέσβος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ