Ανδρουλάκης: «Διαφωνώ κάθετα η εκλογή στη βάση να προηγηθεί του νέου κόμματος» - iefimerida.gr

Ανδρουλάκης: «Διαφωνώ κάθετα η εκλογή στη βάση να προηγηθεί του νέου κόμματος»

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Φτιάξαμε μια Ευρώπη των αγορών, μια Ευρώπη όπου κουμάντο κάνουν τα μεγάλα κράτη» επισήμανε ο Νίκος Ανδρουλάκης στο Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εξηγώντας με αυτή τη θέση την αποτυχία της σοσιαλδημοκρατίας να δώσει θετικό πρόσημο στην Ένωση, όπως πέτυχε να κάνει σε κράτη- μέλη.

Από τον ευρωρομαντισμό τον εθνορομαντισμό περάσαμε στον εθνικολαϊκισμό, συνέχισε ο Νίκος Ανδρουλάκης και υπογράμμισε ότι η αγάπη στην ΕΕ δεν αποκλείει την κριτική για την έλλειψη δημοκρατίας. Η Ευρώπη πρέπει να αποκτήσει μηχανισμούς που θα βάζουν σε τάξη το κεφάλαιο, προσέθεσε.

«Πήραμε ακατανόητες πολιτικές αποφάσεις, την αδιανόητη αμνήστευση του Καραμανλή, την αδιανόητη απόφαση να κυβερνήσουμε τον ΛΑΟΣ» σημείωσε προκειμένου να τεκμηριώσει το γιατί η κρίση οδήγησε στην κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ. «Και όχι μόνο αυτό, ενοχοποιήσαμε και την περίοδο του Ανδρέα Παπανδρέου» συμπλήρωσε.

Τέσσερα βήματα για τον νέο φορέα:

  • Πρώτον, η ενοποίηση του ιστορικού αφημήματος.
  • Δεύτερον, δομές και πρόσωπα.
  • Τρίτον, πρόγραμμα λύσεων για τους πραγματικούς μη προνομιούχους.
  • Τέταρτον, εκλογή στη βάση.

«Διαφωνώ κάθετα η εκλογή στη βάση να προηγηθεί των τριών βημάτων. Ας μη βάλουμε ξανά το κάρο μπροστά από το άλογο. Δε χρειαζόμαστε έναν ακόμη αρχηγό. Χρειαζόμαστε ένα νέο κόμμα» είπε χαρακτηριστικά. «Η προσπάθεια που ξεκινάμε δε μπορεί να είναι σωσίβιο διάσωσης του παλαιού συστήματος. Εύχομαι να πάρουμε τη σωστή απόφαση» κατέληξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ