Ρωσία: Αναξιόπιστα τα στοιχεία για τη χρήση χημικών αερίων από τον Ασαντ στη Συρία - iefimerida.gr

Ρωσία: Αναξιόπιστα τα στοιχεία για τη χρήση χημικών αερίων από τον Ασαντ στη Συρία

Φωτογραφία: ΑΠΕ/ EPA/STRINGER
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η επίσημη έκθεση του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) για τη χρήση του χημικού αερίο σαρίν από τις δυνάμεις του Ασαντ στη Συρία, βασίζεται σε μεροληπτικά στοιχεία, λέει το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

Σχεδον 3 μήνες μετά την επίθεση της φονικής επίθεσης της 4ης Απριλίου στο Χαν Σεϊχούν της Συρίας το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας θεωρεί ότι η αρμόδια επιτροπή δεν διαθέτει επαρκή στοιχεία για να επικυρώσει τις αμερικανικές κατηγορίες κατά του Άσαντ ότι χρησιμοποίησε το αέριο σαρίν γαι να εξοντώσει τον ίδιο του το λαό.

«Δυστυχώς, έπειτα από μια πρώτη ανάγνωση της έκθεσης, είμαστε αναγκασμένοι να σημειώσουμε ότι τα συμπεράσματά της βασίζονται σε εξαιρετικά αμφίβολα αποδεικτικά στοιχεία», τόνισε το ρωσικό ΥΠΕΞ την Παρασκευή.

«Το περιεχόμενο της έκθεσης που συντάχθηκε έπειτα από αποστολή έρευνας του Οργανισμού είναι ιδιαιτέρως μεροληπτικά, που υποδηλώνει την ύπαρξη πολιτικής εντολής», συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΡΩΣΙΑ Ασάντ επίθεση σαρίν χημικά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ