Μεγάλη πυρκαγιά στην Κορώνη Μεσσηνίας -Εφτασε ως τις αυλές των σπιτιών - iefimerida.gr

Μεγάλη πυρκαγιά στην Κορώνη Μεσσηνίας -Εφτασε ως τις αυλές των σπιτιών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε λίγο πριν τις 18:00 της Παρασκευής, η πρώτη μεγάλη πυρκαγιά του καλοκαιριού που ξέσπασε στην Κορώνη Μεσσηνίας. Οι φλόγες έφτασαν έως τις αυλές των σπιτιών.

Στην περιοχή επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα με έξι άτομα και πέντε πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο δήμαρχος Πύλου- Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, «αρχικά εκδηλώθηκαν τρεις εστίες φωτιάς, αλλά οι πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν την μία και ταυτόχρονα να σώσουν ένα σπίτι που κινδύνευε».

Επίσης, σύμφωνα με τον δήμαρχο, «οι δύο άλλες εστίες ενώθηκαν στην συνέχεια σε μία», ενώ όπως περιγράφει, «στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και η ατμόσφαιρα μέσα στην πόλη της Κορώνης είναι αποπνικτική».

Ακόμη, ο Δημήτρης Καφαντάρης σημειώνει ότι στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης και όπως προσθέτει, «πιστεύω ότι θα έχουμε καλά αποτελέσματα».

Βασικό μέλημα των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι να κρατηθεί το πύρινο μέτωπο μακριά από τα πρώτα σπίτια της περιοχής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν τρεις διαφορετικές εστίες φωτιάς κοντά σε σπίτια, περιμετρικά της Κορώνης, στις περιοχές Σαράντου και Τουρλάκου. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι οι φλόγες και οι καπνοί φαίνονται από τις ακτές της Καλαμάτας.

To eleftheriaonline.gr δημοσίευσε φωτογραφίες από την περιοχή:

Δείτε βίντεο από κάτοικο της περιοχής που τα ανέβασε στα social media:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ