Φραγκιαδάκης: Η ΕΤΕ θα στηρίξει όσους μπορούν να επανενταχθούν στο παραγωγικό δυναμικό της χώρας - iefimerida.gr

Φραγκιαδάκης: Η ΕΤΕ θα στηρίξει όσους μπορούν να επανενταχθούν στο παραγωγικό δυναμικό της χώρας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πρόθεση της Εθνκής Τράπεζας να προχωρήσει στη μείωση των «κόκκινων δανείων» υποστηρίζοντας αυτούς που θέλουν και μπορούν να επανενταχθούν στο παραγωγικό δυναμικό της χώρας εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης.

Μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας ο κ.Φραγκιαδάκης είπε: «Στην αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, μένουμε πιστοί στη φιλοσοφία που έχουμε μοιραστεί μαζί σας και στο παρελθόν. Σεβόμενοι τους μετόχους και τους καταθέτες μας, θα υποστηρίξουμε αυτούς που θέλουν και μπορούν να επανενταχθούν στο παραγωγικό δυναμικό της χώρας.»

Αλλά δεν θα δείξουμε ανοχή σε όσους από μόνοι τους δεν σέβονται τα κεφάλαιά μας, δηλαδή τα κεφάλαιά σας. Είμαστε έτοιμοι και υλοποιούμε γενναιόδωρες και δραστικές λύσεις με μακροχρόνιο ορίζοντα για όσους επιθυμούν να συνεργαστούν μαζί μας.

Όμως η Εθνική θα είναι γενναιόδωρη μόνο με όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη και μοιράζονται μαζί μας τη φιλοσοφία πληρωμών», ανέφερε ο κ. Φραγκιαδάκης.

Ο Όμιλος της Εθνικής Τράπεζας με την υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου αλλάζει όψη. Δίνει απόλυτη έμφαση στις αμιγώς τραπεζικές εργασίες, ενώ από πλευράς γεωγραφίας, η ένταση της δραστηριότητάς του συγκεντρώνεται πλέον μέσα στην Ελλάδα. «Εκεί που είμαστε, όχι απλώς απαραίτητοι αλλά αναγκαίοι για να έρθει η ανάκαμψη», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος Τράπεζας.

«Στη διάρκεια αυτής της αναδιάταξης, η τράπεζά μας ενισχύει τα κεφάλαιά της, ενώ αντλεί και ρευστότητα. Ρευστότητα, που πλέον θα διοχετεύεται μέσα στη χώρα, καθώς θα λειτουργήσουμε ως παράγοντας επιτάχυνσης της ανάπτυξης της οικονομίας. Αυτός είναι, άλλωστε, ο φυσικός προορισμός μιας ηγέτιδας τράπεζας. Να ρυμουλκήσει την αγορά μέσα από την κινούμενη άμμο της στασιμότητας και να την οδηγήσει στην ανάκαμψη. Την αναδιάταξη των δυνάμεών μας εντός συνόρων, εμείς τη βλέπουμε ως στρατηγικό πλεονέκτημα.

Λόγω του μεγέθους της Εθνικής, οι υποχρεώσεις και αποεπενδύσεις του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης ήταν από τις πιο εκτεταμένες στον τραπεζικό κλάδο. Έχουμε, όμως, ήδη υλοποιήσει πάνω από το 90% των δράσεων από πλευράς κεφαλαιακού οφέλους. Ύστερα κι από την επιτυχημένη συμφωνία για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής με σημαντικό τίμημα. Μεγάλες αποεπενδύσεις σημαίνει στην πραγματικότητα μεγάλη ενίσχυση των σημερινών μας δραστηριοτήτων στην Ελλάδα», είπε ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης.

«Η παρουσία της Εθνικής Τράπεζας θα είναι πρωτίστως στην Ελλάδα. Αυτό, όμως, δεν μας περιορίζει γεωγραφικά. Γιατί η Εθνική Τράπεζα θα υπηρετήσει τη γεωγραφία των πελατών της που δεν περιορίζονται από τα ελληνικά σύνορα. Θα κρατήσουμε και θα μεγαλώσουμε τον γεωγραφικό μας ορίζοντα μέσω των επιχειρήσεων που στηρίζουμε και των εξαγωγών τους. Θα χρηματοδοτήσουμε την ανταγωνιστικότητά και την επέκτασή τους.

Συνεπώς, η ισχυρή μας ρευστότητα θα διοχετευθεί στην ελληνική οικονομία για να αποτελέσει το ένα βασικό συστατικό της ανάκαμψης που είναι, βέβαια, οι επενδύσεις. Η Εθνική, είναι η τράπεζα που θα υποστηρίξει κεφαλαιακά επιχειρήσεις όλων των μεγεθών, που μοιράζονται το ίδιο όραμα με εμάς για μια οικονομία βασισμένη στη δουλειά, τη βελτίωση και την παραγωγικότητα, στην ορθή ανάληψη κινδύνων και στην εξωστρέφεια», επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας.

Αναφερόμενος στους ιδιώτες πελάτες της Εθνικής Τράπεζας, διαβεβαίωσε ότι η Εθνική είναι η τράπεζα που στηρίζει το μεγαλύτερο κομμάτι του ελληνικού πληθυσμού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φραγκιαδακης Εθνική Τράπεζα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ