Πίνα Μπάους: «Μου άρεσε να χορεύω, γιατί φοβόμουν να μιλήσω» - iefimerida.gr

Πίνα Μπάους: «Μου άρεσε να χορεύω, γιατί φοβόμουν να μιλήσω»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Γεννήθηκε το 1940 στο Σόλιγκεν της Γερμανίας ως Φιλιπίνα Μπάους. Οι γονείς της είχαν εστιατόριο όπου, μαζί με τα αδέλφια της, η Πίνα βοηθούσε από μικρή ηλικία.

Εκεί έμαθε να παρατηρεί τους ανθρώπους. Να λικνίζεται με αυτό τον μοναδικό της τρόπο ανάμεσα στα τραπέζια του εστιατορίου. Σε ένα εστιατόριο όπου θα έβλεπε την λούμπεν κοινωνία της εποχής να γελά, να κλαίει, να ερωτεύεται να βιαιοπραγεί.

Η ατμόσφαιρα της παιδικής ηλικίας της φαίνεται να βρίσκει ηχώ αργότερα στις χορογραφίες της. Οπως και η πρώιμη εμπειρία της στον πόλεμο, με ξαφνικές εκρήξεις πανικού και φόβου.

Εχοντας ήδη χορέψει στο παιδικό μπαλέτο του Σόλιγκεν, στα 14 της η Πίνα Μπάους άρχισε να κάνει μαθήματα με τον Κερτ Γιοοςs στη σχολή Folkwang στο Εσσεν. Ο δάσκαλός της, που ήταν σημαντικός υποστηρικτής του σύγχρονου γερμανικού χορού, είχε απελευθερωθεί από τα δεσμά του κλασσικού μπαλέτου.

Διαβάστε την ιστορία της Πίνα Μπάους που πέθανε σαν σήμερα το 2009 στο BOVARY.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ