Ο Στουρνάρας αποθεώνει το οικονομικό επιτελείο: Εκπλήρωσαν όλες τις προϋποθέσεις για το κλείσιμο μιας δύσκολης αξιολόγησης - iefimerida.gr

Ο Στουρνάρας αποθεώνει το οικονομικό επιτελείο: Εκπλήρωσαν όλες τις προϋποθέσεις για το κλείσιμο μιας δύσκολης αξιολόγησης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με πολύ θετικά λόγια για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μίλησε ο Γιάννης Στουρνάρας, κατά την παράδοση της ενδιάμεσης έκθεσης της Tράπεζας της Ελλάδας.

«Θα κάνω μια δήλωση που δεν συνηθίζεται. Θα ήθελα να συγχαρώ το οικονομικό επιτελείο, γιατί σε πολύ δύσκολες συνθήκες κατάφεραν να εκπληρώσουν όλες τις προϋποθέσεις για το κλείσιμο μιας δύσκολης αξιολόγησης. Τα δύσκολα όμως είναι πίσω μας. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε βελτιώσει την ανταγωνιστικότητ;a μας μέσω των αλλαγών στην αγορά εργασίας και να μην μπορούμε να βελτιώσουμε τον τομέα της αδειοδότησης των επιχειρήσεων».

Ο διοικητής της ΤτΕ μίλησε ακόμα για τους νέους στόχους που πρέπει να έχει η κυβέρνηση και οι οποίοι πρέπει να είναι οι ιδιωτικοποιήσεις και οι διαρθρωτικές αλλαγές. Επίσης, αναφέρθηκε στο θέμα των «κόκκινων» δανείων, για το οποίο έκανε παρέμβαση και ο Νίκος Βούτσης.

Στουρνάρας: «Μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης και τη συμφωνία του Eurogroup έχουν βελτιωθεί σημαντικά οι συνθήκες και η έμφαση θα πρέπει πλέον να δοθεί στις διαρθρωτικές αλλαγές και τις ιδιωτικοποιήσεις. Οσον αφορά στο τραπεζικό σύστημα, η έμφαση θα πρέπει να δοθεί στα "κόκκινα" δάνεια και στην αντιμετώπιση του προβλήματος των στρατηγικών κακοπληρωτών και ταυτοχρόνως στη βοήθεια των βιώσιμων επιχειρήσεων».

Βούτσης: «Έχουμε μπει σε μια ευθεία για να βγούμε από την κρίση. Εύχομαι την επόμενη φορά που θα έρθετε για να μας παραδώσετε την επόμενη έκθεση, η χώρα να έχει κάνει τα αναγκαία βήματα για έξοδο της χώρας στις αγορές. Σε σχέση με τα "κόκκινα" δάνεια, θέλω να κάνω μια παρέμβαση και να πω ότι ο κόσμος, ο απλός πολίτης που αντιμετωπίζει πραγματική αδυναμία, δεν πρέπει να φοβάται ότι θα χάσει την πρώτη κατοικία του και αυτό πρέπει να είναι μέριμνα όλων μας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιάννης Στουρνάρας ΤτΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ