Τσίπρας στο συνέδριο του Economist: Δεν θα βγούμε τώρα στις αγορές -Μετά το '18 με το σπαθί μας - iefimerida.gr

Τσίπρας στο συνέδριο του Economist: Δεν θα βγούμε τώρα στις αγορές -Μετά το '18 με το σπαθί μας

Φωτογραφίες Intimenews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η Ελλάδα δε θα βγει τώρα στις αγορές προστατευμένη σε μια υγειονομική ζώνη για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους. Θα βγεί με το σπαθί της και με όρους βιώσιμης προοπτικής», σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας στο συνέδριο του Economist.

"Για αυτό και η Ελλάδα", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, "δε θα αναζητήσει σε έναν χρόνο από σήμερα, το καλοκαίρι του 2018, πιστωτική γραμμή στήριξης με νέες δεσμεύσεις, δηλαδή ένα κεκαλυμμένο νέο μνημόνιο για να αποχαιρετήσει το πρόγραμμα, αλλά μετά την απόφαση της 15ης Ιούνη, είμαστε βέβαιοι ότι θα βγει καθαρά και με τις δυνάμεις της και θα αποχαιρετήσει οριστικά τα μνημόνια και αυτή την πολυετή ταλαιπωρία της ελληνικής κοινωνίας".

Οπως υποστήριξε η Ελλάδα χάρη στις προσπάθειες της και τη συμφωνία που πέτυχε για το χρέος γυρίζει σελίδα".

Η Ελλάδα, υπογράμμισε, "βασίζεται πια σε ένα σύγχρονο εξωστρεφές παραγωγικό πρότυπο, εγγυάται την ομαλή λειτουργία των θεσμών και προωθεί ένα δικαιότερο μοντέλο ανάπτυξης που στοχεύει στην παραγωγή πλούτου αλλά και στη δίκαιη κατανομή του".

Τσίπρας στο συνέδριο του Economist: Δεν θα βγούμε τώρα στις αγορές -Μετά το '18 με το σπαθί μας | iefimerida.gr 0

Ο πρωθυπουργός είπε πως αυτός είναι ο ασφαλέστερος δρόμος προάσπισης του δημοκρατικού μοντέλου και είναι αυτό χρειάζεται σήμερα η Ευρώπη συνολικά.Πλέον το πρόγραμμα προσαρμογής φτάνει στο τέλος του, και είναι αυτή η κυβέρνηση που είναι αποφασισμένη να αναλάβει το έργο της ταχύτατης ολοκλήρωσης του. Χωρίς καθυστερήσεις και χωρίς άσκοπες αμφιταλαντεύσεις", τόνισε ο Αλ. Τσίπρας .

"Είναι πια καιρός για την Ελλάδα να σηκωθεί ξανά στα πόδια της", σημείωσε, προσθέτοντας: "Να μην είναι πια ο ασθενής της Ευρώπης. Και έχει τις δυνατότητες να το πράξει. Το έχει αποδείξει τα δύο τελευταία χρόνια". Είπε πως πρέπει να συνεχίσει σε αυτό το δρόμο. "Ειδικά για τους νέους. Για την επόμενη γενικά που θέλει να ζήσει και να δημιουργήσει στην πατρίδα της".

"Η Ευρώπη ως υπόθεση, αφορά τη συλλογική προοπτική των λαών της και δεν περιορίζεται όπως θέλει η συντηρητική αντίληψη στα όρια ενός οικονομικού ή γεωγραφικού χώρου", σημείωσε.

"Σε αυτό το κρίσιμο τάιμινγκ, η Ελλάδα επιστρέφει, ανακτά την αξιοπιστία της, η φωνή της ισχυροποιείται και συμμετέχει με εποικοδομητικές προτάσεις σε όλα κρίσιμα ζητήματα που βρίσκονται εξέλιξη", τόνισε ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας στο συνέδριο του Economist.

Είπε ότι η επιστροφή μας στην κανονικότητα με σταθερά βήματα και η εμβάθυνση των μεταρρυθμίσεων και του παραγωγικού μετασχηματισμού συνοδεύεται ήδη από την εμπιστοσύνη της διεθνούς κοινότητας που την κερδίσαμε τα τελευταία δύο χρόνια. Οι επενδύσεις, πρόσθεσε, ανακάμπτουν και η οικονομία αναπτύσσεται με βιώσιμους όρους. "Στόχος μας αυτή η ανάκαμψη να εξασφαλίσει την αξιοπρεπή εργασία και την ευημερία για τους πολίτες της.

"Αυτό που χρειαζόμαστε σήμερα είναι μια προοδευτική επανάσταση απέναντι στην μονόπλευρη κι αέναη λιτότητα που η συντηρητική ηγεμονία επέβαλε και επιδιώκει να παγιώσει ως αναπόδραστη μοίρα", είπε ακόμη ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας στο συνέδριο του Economist.

Επισήμανε ότι "τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη συνολικά έχουμε ανάγκη από μια ολοκληρωμένη, μακρόπνοη αναπτυξιακή στρατηγική που θα στηρίζει πρώτα και κύρια το ανθρώπινο κεφάλαιο και θα εμπνέει τα σχέδια ζωής των νέων αυτής της ηπείρου σε ένα παγκοσμιοποιημένο πλαίσιο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και ευμετάβλητο".

Τόνισε ότι η στήριξη της εργασίας και των δικαιωμάτων καθώς και η επαναθεμελίωση του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου θα στηρίξουν την κοινωνική συνοχή και θα επαναφέρουν την πίστη των λαών στις ευρωπαϊκές αξίες.

Μιλώντας για την Ευρώπη, ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι "τώρα παρά ποτέ χρειάζονται συντονισμένες δράσεις σε μια πιο προοδευτική κατεύθυνση και μπορώ με συγκρατημένη αισιοδοξία να πω ότι τα ρεύματα αλλαγής υπάρχουν, και νέοι συσχετισμοί διαμορφώνονται, με σκαμπανεβάσματα και ισχυροποιούνται και έρχονται στο προσκήνιο".

"Η Ευρώπη ως υπόθεση, αφορά τη συλλογική προοπτική των λαών της και δεν περιορίζεται όπως θέλει η συντηρητική αντίληψη στα όρια ενός οικονομικού ή γεωγραφικού χώρου", σημείωσε.

Η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία με αφορμή την ομιλία στο συνέδριο του Economist.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγόρησε τον Τσίπρα ότι βιώνει τη δική του πραγματικότητα πολύ μακριά από εκείνη των πολιτών ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση πάσχει από ιδεολογική αλλεργία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Δυστυχώς για τη χώρα ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να κινείται στη δική του πραγματικότητα, πολύ μακριά από όσα βιώνουν οι πολίτες. Η σημερινή Κυβέρνηση έχει δείξει αλλεργία ιδεολογική απέναντι στις μεταρρυθμίσεις, καταδιώκει την υγιή επιχειρηματικότητα, γυρίζει την παιδεία μας πολλές δεκαετίες πίσω.

Επιβάλλει διαρκείς φορολογικές επιβαρύνσεις. Για όλους αυτούς τους λόγους είναι μία Κυβέρνηση που δεν μπορεί να οδηγήσει σε δυναμική επανεκκίνηση την οικονομία και τη χώρα σε έξοδο από την κρίση.

Αδυνατεί να αξιοποιήσει την υπεύθυνη στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που συμβάλει θετικά στις προοπτικές της χώρας. Είναι μια Κυβέρνηση ανίκανη να ξεκολλήσει από το χθες».

Τσίπρας στο συνέδριο του Economist: Δεν θα βγούμε τώρα στις αγορές -Μετά το '18 με το σπαθί μας | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ