Ρέγκλινγκ: Πριν το τέλος του προγράμματος η πρώτη έκδοση ομολόγων - iefimerida.gr

Ρέγκλινγκ: Πριν το τέλος του προγράμματος η πρώτη έκδοση ομολόγων

Φωτογραφία: ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ/ Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χωρίς να δώσει συγκεκριμένες λεπτομέρειες ο Γενικός Διευθυντής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ επιβεβαίωσε ότι η πρώτη έκδοση ελληνκών ομολόγων θα γίνει πριν το τέλος του προγράμματος.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο Ρέγκλινγκ αναφερόμενος στη δοκιμαστική έξοδο της χώρας στις αγορές, δήλωσε ότι «Δεν μπορώ να πω ποιον μήνα αλλά πιστεύω ότι θα ήταν συνετό να γίνει η πρώτη έκδοση ομολόγων πριν το τέλος του προγράμματος».

Εξήγησε μάλιστα ότι «είναι κάτι που το έχουμε δει και στις άλλες χώρες, που εφάρμοσαν προγράμματα. Δεν περίμεναν μέχρι την τελευταία μέρα του προγράμματος για να βγουν στις αγορές».

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ επεσήμανε ότι «μετά από τόσα χρόνια απουσίας από τις αγορές είναι σωστό να επιστρέψει η Ελλάδα με αργά βήματα» ενώ πρόσθεσε ότι «ο αρμόδιος οργανισμός διαχείρισης του χρέους θα αναλύσει προσεκτικά και πολύ επαγγελματικά πότε θα είναι η κατάλληλη στιγμή να βγείτε, εξαρτάται από την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, τις μεταρρυθμίσεις και την κατάσταση των αγορών. Και είμαι σίγουρος ότι αν υπάρχει μια συνέχεια του προγράμματος, τότε αυτό θα είναι εφικτό».

Σε ερώτηση για τα αποτελέσματα του τελευταίου Eurogroup, όπου έκλεισε η β’ αξιολόγηση, ο Ρέγκλινγκ είπε ότι «Δεν ξέρω ακριβώς ποιο ήταν το αφήγημα εδώ. Ίσως οι προσδοκίες ήταν πολύ υψηλές. Κατά την δική μου οπτική το Eurogroup της 15ης Ιουνίου ακολούθησε τον γενναιόδωρο δρόμο της δήλωσης του Eurogroup του Μαΐου του 2016 όπου αποσαφηνίστηκαν με αρκετά καλά διατυπωμένο τρόπο τα πιθανά μέτρα για το χρέος».


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ESM Κλάους Ρεγκλινγκ Ελλάδα πρόγραμμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ