Αυτοκίνητο επιχείρησε να χτυπήσει πεζούς έξω από τζαμί στη Γαλλία [εικόνες] - iefimerida.gr

Αυτοκίνητο επιχείρησε να χτυπήσει πεζούς έξω από τζαμί στη Γαλλία [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συναγερμός σήμανε στην πόλη Κρετέιγ της Γαλλίας όταν ένα SUV επιχείρησε να χτυπήσει πεζούς έξω από τζαμί.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Οι αρχές δεν έχουν διευκρινίσει τα κίνητρα του άνδρα ωστόσο τόνισαν ότι δεν κατόρθωσε να ρίξει το αυτοκίνητο πάνω στο πλήθος εξαιτίας των εμποδίων που ήταν τοποθετημένα μπροστά από το τέμενος.

Ο άνδρας συνελήφθη και σύμφωνα με πηγή που έχει γνώση των ερευνών, πρόκειται για έναν Αρμένιο στα 40 του χρόνια. Σύμφωνα με την πηγή, ο άνδρας έκανε «κάποιες συγκεχυμένες αναφορές σχετικά με τις επιθέσεις» τζιχαντιστών που έπληξαν την Γαλλία από το 2015, με αποτέλεσμα 239 νεκρούς.

«Περίπου στις 18:30 τοπική ώρα, ένα άτομο που οδηγούσε ένα τετρακίνητο όχημα έπεσε αρκετές φορές πάνω στα εμπόδια που είχαν τοποθετηθεί για την προστασία του τεμένους στην Κρετέιγ», υπογράμμισε η ανακοίνωση της αστυνομίας.

«Χωρίς να κατορθώσει να διαπεράσει τα εμπόδια, ο οδηγός του οχήματος συνέχισε την πορεία του, έπεσε πάνω σε ένα διάζωμα και διέφυγε», τόνισαν οι αρχές, σημειώνοντας ότι «κανείς από τους πιστούς δεν τραυματίστηκε».

Ο οδηγός και ιδιοκτήτης του οχήματος συνελήφθη έπειτα «χωρίς επεισόδια» στην οικεία του.

Ο αστυνομικός διευθυντής του Παρισιού Μισέλ Ντελπουές δεσμεύτηκε ότι οι αρχές θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να διευκρινίσουν το περιστατικό και τα κίνητρα του δράστη.

Σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα της Κρετέιγ, που επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, ο άνδρας δεν βρισκόταν υπό την επήρρεια αλκοόλ.

Ο άνδρας ανακρίθηκε κατά τις βραδινές ώρες από τις αρχές του Βαλ-ντε-Μαρν και έχει τεθεί υπό κράτηση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien, ο άνδρας δήλωσε πως επιθυμούσε να πάρει εκδίκηση για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που έχουν σκοτώσει εκατοντάδες ανθρώπους τα τελευταία χρόνια στο Παρίσι.

#BREAKING: An attack on a mosque in #Créteil France with a 4X4 has failed, reports say pic.twitter.com/OZOz0xx11p

Le commissaire de Créteil et les responsables de la PJ sont sur place #Créteil pic.twitter.com/Sh4A7xuC8u

ALERTE - Un homme qui voulait "venger le Bataclan" a tenté de foncer en voiture sur la foule devant la mosquée de #Créteil (@le_Parisien). pic.twitter.com/OAgcv8OGzK

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κρετέιγ τζαμί αυτοκίνητο πεζοί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ