10 χρόνια iPhone [εικόνες] - iefimerida.gr

10 χρόνια iPhone [εικόνες]

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ήταν 29 Ιουνίου του 2007 όταν η Apple έβγαλε σε κυκλοφορία αυτό που είχε ανακοινώσει και είχε παρουσιάσει ο Στιβ Τζομπς σχεδόν 5 μήνες νωρίτερα. Το πρώτο iPhone μπήκε στα καταστήματα και τέθηκε στη διάθεση του κοινού πριν ακριβώς 10 χρόνια.

Δεν ήταν το πρώτο smartphone, ούτε καν το πρώτο κινητό που χρησιμοποιούσε κάμερα. Δεν ήταν το πρώτο με οθόνη touchscreen ή το πρώτο που έδινε τη δυνατότητα για να χρησιμοποιηθούν apps.

Ομως ήταν το πρώτο που λάνσαρε ένα συγκεκριμένο design, με το κουμπί διαχείρισης στη μέση και μια γενικότερη λειτουργία, η οποία θεωρήθηκε επαναστατική για την εποχή.

10 χρόνια iPhone [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Σήμερα, η οικονομία που εξελίσσεται γύρω από τα applications είναι μεγαλύτερη και από αυτή του Χόλιγουντ. Το WhatsApp, το Snapchat, το Uber και πολλά ακόμη, έχουν αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων.

Το είχε ανακοινώσει ο τότε CEO της Steve Jobs. «Είναι μια συσκευή επαναστατική, μια συσκευή που αλλάζει όλα όσα ξέραμε», είχε πει χαρακτηριστικά.

10 χρόνια iPhone [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Από εκείνη την ημέρα, τα iPhone δημιούργησαν έναν νέο δρόμο, ίσως έτσι όπως τον οραματίστηκε τότε ο Steve Jobs

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ iPhone δέκα χρόνια Steve Jobs
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ