Σε υψηλό δεκαετίας το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη -Μικρή βελτίωση και στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Σε υψηλό δεκαετίας το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη -Μικρή βελτίωση και στην Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την καλύτερη επίδοση από τον Αύγουστο του 2007 καταγράφει ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη, φτάνοντας τον Ιούνιο, στις 111,1 μονάδες σημειώνοντας αύξηση κατά 1,9%.

Βελτιωμένο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν εμφανίζεται το οικονομικό κλίμα καιστην Ελλάδα, όπου ο αντίστοιχος δείκτης ανέβηκε στις 94 μονάδες από 93,2 μονάδες τον Ιούνιο.

Στα επιμέρους στοιχεία, ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής βελτιώθηκε στις -7,3 μονάδες από -10,4 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης αυξήθηκε στις -68,8 μονάδες έναντι -69,7 μονάδων τον Μάιο.

Βελτίωση εμφάνισε και ο κλάδος των κατασκευών, ο οποίος ενισχύθηκε στις -55,6 μονάδες από -67,4 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

Στον αντίποδα, επιδείνωση κατέγραψε ο δείκτης λιανικού εμπορίου, ο οποίος υποχώρησε στις -3,4 μονάδες έναντι 1,5 μονάδων τον Μάιο του 2017, αλλά και ο δείκτης υπηρεσιών, ο οποίος διολίσθησε στις 9 μονάδες από 11,5 μονάδες προηγουμένως.

Στην Ευρωζώνη η βελτίωση του κλίματος αφορά το σύνολο των επιμέρους κλάδων, με την ισχυρότερη αύξηση, παράλληλα, να παρατηρείται σε Γερμανία και Γαλλία.

Eνδεικτικά, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος ενισχύθηκε στις 1,15 μονάδες από 0,9 μονάδες τον Μάιο, σημειώνοντας υψηλό έξι ετών ενώ στον κλάδο της μεταποίησης, ο αντίστοιχος δείκτης αυξήθηκε στις 4,5 μονάδες από 2,8 μονάδες. Τέλος, στον κλάδο των υπηρεσιών σημειώθηκε αύξηση κατά 0,6 μονάδες στις 13,4 μονάδες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ευρωζώνη οικονομικό κλίμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ