Τσακαλώτος: Εφικτή η πρόσβαση στις αγορές και χωρίς το QE - iefimerida.gr

Τσακαλώτος: Εφικτή η πρόσβαση στις αγορές και χωρίς το QE

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την εκτίμηση ότι η Eλλάδα μπορεί να βγει στις διεθνείς αγορές και χωρίς την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, έκανε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, από το βήμα του συνεδρίου του Economist.

«Η πρόσβαση της χώρας στις αγορές είναι εφικτή, είτε με το QE είτε χωρίς αυτό» είπε ο κ. Τσακαλώτος εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του για τους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας. Ο κ. Τσακαλώτος χαρακτήρισε «σημαντικό βήμα μπροστά» την τελευταία απόφαση του Eurogroup, η οποία «παρέχει έναν βαθμό σαφήνειας που δεν είχαμε πριν».

Μετέφερε θετικό κλίμα από επαφές του με επενδυτές στο Λονδίνο και ανέδειξε ως μεσοπρόθεσμο στόχο της ελληνικής κυβέρνησης την πρόσβαση στις αγορές, ανεξάρτητα από το αν θα έχει προηγηθεί ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, η οποία θα ήταν «σημαντική αλλά περισσότερο συμβολική».

Στο πλαίσιο αυτό, επικαλέστηκε αναφορά της απόφασης του Eurogroup, σύμφωνα με την οποία οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα στηρίξουν την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, μεταξύ άλλων, μέσω της διασφάλισης ενός αποθεματικού.
Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ελληνική οικονομία είναι σε θέση πλέον να προσελκύσει ιδιωτικές επενδύσεις ενώ όπως είπε «είμαι πλήρως πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα έχει “καλή ανάπτυξη” τόσο το 2017, όσο και το 2018».

Εξέφρασε την άποψη ότι «η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα» και διέκρινε «εντυπωσιακή ανάκαμψη» στη βιομηχανική παραγωγή, στις εξαγωγές, στην κατανάλωση και στη δημιουργία θέσεων εργασίας στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τσακαλώτος Economist QE
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ