Μια ανάσα από το 20% η ανεργία στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Μια ανάσα από το 20% η ανεργία στην Ελλάδα

Eurostat
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο 19,2% έφτασε η ανεργία στην Ελλάδα, το μήνα Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα η Eurostat. Η χώρα βρίσκεται στη δεύτερη θέση, μετά την Ισπανία, όπου η ανεργία άγγιξε το 22,7%.

Ο δείκτης της ανεργίας στους νέους κάτω των 25 χρόνων, διαμορφώθηκε στο 47,2%, πράγμα που την κατατάσσει και πάλι δεύτερη, μετά την Ισπανία όπου το ποσοστό εκεί άγγιξε το 48,3%.

Οι γυναίκες αποδεικνύονται για άλλη μια φορά πιο ευάλωτες απέναντι στην ανεργία, αφού το ποσοστό των ανέργων γυναικών φτάνει το 22,1%, τη στιγμή που στους άνδρες διαμορφώνεται στο 17,2%.

Συνολικά η ανεργία στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 έφτασε στο 9,8%, ενώ στην ευρωζώνη ήταν λίγο ψηλότερο, αφού έφτασε στο 10,3%.

Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώνονται στην Αυστρία (4,1%) και ακολουθούν η Ολλανδία (4,8%), το Λουξεμβούργο (4,9%) και η Γερμανία (5,7%).

Τον Δεκέμβριο του 2011, η ανεργία στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 ανήλθε στο 9,9% και στην ευρωζώνη στο 10,4%. Στοιχεία για την Ελλάδα για το μήνα αυτόν δεν έχουν δοθεί ακόμη στη δημοσιότητα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ