Κεφαλογιάννη: «Την πολιτική στον πολιτισμό δεν την ασκεί το Υπουργείο, αλλά το κόμμα» - iefimerida.gr

Κεφαλογιάννη: «Την πολιτική στον πολιτισμό δεν την ασκεί το Υπουργείο, αλλά το κόμμα»

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, Όλγα Κεφαλογιάννη, με αφορμή την ψήφιση βουλευτικής τροπολογίας, σχετικά με τα κριτήρια πρόσληψης των καλλιτεχνικών Διευθυντών στα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.), έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για άλλη μία φορά, χθες στη Βουλή, η θεσμική απουσία της Υπουργού Πολιτισμού κ. Λυδίας Κονιόρδου υποκαταστάθηκε από τροπολογία σχετικά με τα κριτήρια πρόσληψης καλλιτεχνικών Διευθυντών, που κατατέθηκε από βουλευτές της συμπολίτευσης.

Με αυτόν τον τρόπο, συστηματικά και μεθοδευμένα, το Υπουργείο εξελίσσεται σε άβουλο παρατηρητή των κομματικών επιδιώξεων του ΣΥΡΙΖΑ, λειτουργώντας αποσπασματικά και χωρίς κανένα σχέδιο.

Είναι πλέον προφανές σε όλους ότι την πολιτική στον πολιτισμό δεν την ασκεί το Υπουργείο, αλλά το κόμμα.

Όφειλε όμως να γνωρίζει η Υπουργός ότι ο θεσμός των ΔΗ.ΠΕ.Θ.Ε για να επιβιώσει και να αναπτυχθεί χρειάζεται μια νέα, ολοκληρωμένη παρέμβαση που να επιλύει το σύνολο των προβλημάτων, να δίνει ώθηση στη δημιουργικότητα και να εκσυγχρονίζει το θεσμό, που τόσα πολλά προσέφερε στο παρελθόν.

Τα κομματικά μπαλώματα για το βόλεμα των ημετέρων εξυπηρετούν μόνο το πελατειακό σύστημα που προσπαθεί να εγκαθιδρύσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλη μια ευκαιρία χαμένη για τον πολιτισμό».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ