ΝΔ: Αν ο Τόσκας είχε τη στοιχειώδη ευθιξία θα έπρεπε να παραιτηθεί - iefimerida.gr

ΝΔ: Αν ο Τόσκας είχε τη στοιχειώδη ευθιξία θα έπρεπε να παραιτηθεί

Φωτογραφία: eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άμεση παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, ζητά η Νέα Δημοκρατία με αφορμή την απαγόρευση της προγραμματισμένης συγκέντρωσης των αστυνομικών στα Εξάρχεια.

«Ο κ. Τόσκας αν είχε στοιχειώδη ευθιξία σήμερα θα έπρεπε να παραιτηθεί» επιμένει με ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία μεταξύ άλλων κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είναι η πρώτη φορά που αναγνωρίζει και επίσημα πλέον το άβατο των Εξαρχείων.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας έχει ως εξής:

«Η σημερινή απόφαση απαγόρευσης της αυριανής συγκέντρωσης της ΠΟΑΣΥ αποτελεί επισφράγιση της συνολικής αποτυχίας της Κυβέρνησης και στον τομέα της ασφάλειας.

Για πρώτη φορά με τον πλέον επίσημο τρόπο επιβεβαιώνεται ότι τα Εξάρχεια αποτελούν άβατο.

Η απόφαση είναι πρόκληση για την δημοκρατική ελληνική κοινωνία. Για κάθε πολίτη αυτής της χώρας που θέλει να αισθάνεται ελεύθερος και ασφαλής. Παραπέμπει σε άλλες εποχές και σε αντιλήψεις αυταρχισμού.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από την πρώτη στιγμή τοποθετήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα με σαφήνεια. Συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των αστυνομικών και εξέφρασε τις σοβαρές επιφυλάξεις του για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία τους.

Επισήμανε, όμως, ότι η Πολιτεία έχει υποχρέωση να διασφαλίσει με κάθε τρόπο την έκφραση του δικαιώματος τους από τη στιγμή που έχει ληφθεί η νόμιμη άδεια για τη διοργάνωση της συγκέντρωσης.

Ο κ. Τόσκας αν είχε στοιχειώδη ευθιξία σήμερα θα έπρεπε να παραιτηθεί.


Αλλά προφανώς ακολουθεί το παράδειγμα του κ. Τσίπρα...».

Τι απαντά το υπουργείο

Αμεση ήταν η απάντηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

«Η Νέα Δημοκρατία θέλει να κρυφτεί, αλλά πλέον δεν μπορεί. Υποθάλπει τεχνητές κρίσεις με μορφή «ανταρτοπολέμου» προσβλέποντας σε μικροκομματικά οφέλη. Οι προσπάθειές της πέφτουν στο κενό. Η χώρα θα προχωρήσει. Οι πολίτες καταλαβαίνουν.».

Νέα ανακοίνωση της ΝΔ: Ο Τόσκας βρει την στοιχειώδη ευθιξία να παραιτηθεί

«Ο κ. Τόσκας μέσα στην απελπισία του προκαλεί την κοινή λογική. Η ελληνική κοινωνία δεν ανέχεται τόση ανικανότητα. Ας βρει την στοιχειώδη ευθιξία να παραιτηθεί».

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Το ψέμα της ΝΔ έχει κοντά ποδάρια

Λίγο αργότερα το Υπουργείο επανήλθε με ένα ανακοίνωση.

«Πρέπει επιτελούς η Νέα Δημοκρατία να πει την αλήθεια.

Έφτασαν στο έσχατο σημείο της πολιτικής υποκρισίας σερνόμενοι από ακροδεξιές αντιλήψεις. Οι ένστολοι ασχολούνται με τα καθήκοντα τους με τον καλύτερο τρόπο και δεν τους ακούν.

Το ψέμα της ΝΔ έχει κοντά ποδάρια. Έχουν παραιτηθεί από την κοινή λογική».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ εξάρχεια Τόσκας ΠΟΡΕΙΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ