Ρέγκλινγκ: Αισιοδοξία για εκταμίευση στις αρχές Ιουλίου - iefimerida.gr

Ρέγκλινγκ: Αισιοδοξία για εκταμίευση στις αρχές Ιουλίου

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Περίπου μια ώρα διήρκεσε το τετ-α-τετ του Κλάους Ρέγκλινγκ με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, με τον επικεφαλής του ESM να δηλώνει αισιόδοξος ότι η δόση θα εκταμιευθεί στις αρχές του επόμενου μήνα.

Με φόντο τις διεργασίες και τη βολιδοσκόπηση των αγορών για ενδεχόμενη δοκιμαστική έκδοση ομολόγου ακόμα κι εντός του Ιουλίου, ο Κ. Ρέγκλινγκ ερωτηθείς για το πότε είναι δυνατή η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, σημείωσε ότι αν συνεχιστούν και εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις, τότε αυτό μπορεί να συμβεί προς το τέλος του έτους ή στις αρχές του επόμενου.

Ο επικεφαλής του ESM σημείωσε ότι υπήρξαν κάποιες καθυστερήσεις, αλλά δήλωσε ευτυχής για το πακέτο των μεταρρυθμίσεων που «κλείδωσε» στο τελευταίο Eurogroup.

Φεύγοντας για το Μαξίμου, ο Κ. Ρέγκλινγκ ρωτήθηκε για το αν πιστεύει ότι χρειάζονται πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα. Ωστόσο δεν θέλησε να τοποθετηθεί είτε γιατί δεν άκουσε την ερώτηση είτε γιατί ήθελε να αποφύγει το σκόπελο. Το πρωί, πάντως, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ντέκλαν Κοστέλο ζήτησε επί της ουσίας να μην ξανανοίξει τέτοια συζήτηση, «κοιτάζοντας» προς την πλευρά του ΔΝΤ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ