Χανιά: Εβαλαν πρόστιμο σε σουβλατζίδικο πάνω από 6 εκατ. ευρώ [εικόνα] - iefimerida.gr

Χανιά: Εβαλαν πρόστιμο σε σουβλατζίδικο πάνω από 6 εκατ. ευρώ [εικόνα]

Φωτογραφία: pixabay
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με πολύ βαρύ τίμημα φαίνεται πως θα το πληρώσει επιχειρηματίας στην Κρήτη ο οποίος δεν είχε εκδώσει όπως διαπιστώθηκε έπειτα από έλεγχο της αρμόδιας αρχής λιανικές αποδείξεις στο κατάστημά του.

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει το zarpanews.gr η Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων στη συγκεκριμένη επιχείρηση των Χανίων επέβαλλε πρόστιμο ύψους 6.367.600 ευρώ.

Επειτα από συγκεκριμένους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση δεν είχε εκδώσει τουλάχιστον 15.919 αποδείξεις, με τους υπολογισμούς να καθορίζουν την καθαρή αξία στα 70.743,34 ευρώ και το ΦΠΑ στα 15.141,56 ευρώ, σύνολο δηλαδή, 85.884,90 ευρώ.

Χανιά: Εβαλαν πρόστιμο σε σουβλατζίδικο πάνω από 6 εκατ. ευρώ [εικόνα] | iefimerida.gr 0

Παράλληλα οι αρμόδιες αρχές αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση είχε υποπέσει ακόμη δύο φορές σε παρόμοιες παραβάσεις, καταλήγοντας σε ένα πρώτο πρόστιμο στο ποσό των 6.367.600 ευρώ

Να σημειωθεί, πως το συγκεκριμένο δεν είναι το οριστικό πρόστιμο αφού ο φορολογούμενος μπορεί να καταθέσει παραστατικά ως δικαιολογητικά καθώς και να επιδείξει συμμόρφωση, ως προς τις υποδείξεις των ελεγκτικών μηχανισμών και έτσι να υπάρξει μείωση του προστίμου.

Πηγή: zarpanews.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χανιά πρόστιμο αποδείξεις έλεγχος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ