Βιβλία για παιδιά του δημοτικού - iefimerida.gr

Βιβλία για παιδιά του δημοτικού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Έρικα και ο Στέφανος αναζητούν επτά μαγικά κλειδιά, η Άλμπα και ο Ντιέγκο ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο για να σώσουν μια ιστορία, ο Μαξ και η Μάγια αναλαμβάνουν να λύσουν ένα νέο μυστήριο κι ένα δωδεκάχρονο αγόρι ταξιδεύει από την Κυπαρισσία στη Νάπολη για να συναντήσει το πεπρωμένο του. Φανταστικές περιπέτειες που θα διαβάσουν με λαχτάρα τα παιδιά –ίσως και οι μεγάλοι.

Βιβλία για παιδιά του δημοτικού  | iefimerida.gr 0


Η ΜΑΓΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΙΖΚΑΜΠΟΥΡ
Η βιβλιοθήκη της Ιζκαμπούρ δεν είναι μια συνηθισμένη βιβλιοθήκη. Κάτι περίεργο συμβαίνει εκεί που επηρεάζει το μυαλό και τη ζωή των επισκεπτών. Άνθρωποι από μέρη μακρινά έρχονται να την επισκεφτούν, ελπίζοντας να ζήσουν έστω και λίγα απ’ όσα έχουν ακούσει ότι συμβαίνουν στους μυστηριώδεις διαδρόμους της. Η Έρικα και ο Στέφανος επισκέπτονται τη μαγική βιβλιοθήκη με το σχολείο κι εκεί θα ζήσουν τη δική τους περιπέτεια· θα γνωρίσουν τον Τζίντζερ το ξωτικό και μαζί του θα ανακαλύψουν τα επτά μαγικά κλειδιά που ξεκλειδώνουν τις πόρτες της σκέψης.

Γιατί μας αρέσει:
Γιατί η Έρικα και ο Στέφανος είναι δυο συνηθισμένα παιδιά που ανακαλύπτουν τον μαγικό κόσμο του βιβλίου μέσα σε μια τεράστια βιβλιοθήκη.
Γιατί η συγγραφέας, μέσα από τη μεγάλη περιπέτεια των παιδιών στη βιβλιοθήκη, με τους δράκους, τα φαντάσματα και τα ξωτικά, βρήκε τον τρόπο να μιλήσει για τις βασικές αξίες της ζωής μας: Συμπόνια, Σεβασμός, Εμπιστοσύνη, Συνεργασία, Δημιουργικότητα, Ειρήνη, Ελευθερία.
Γιατί αγαπάμε τα βιβλία και τις βιβλιοθήκες.

INFO
Συγγραφέας: Μάγια Δεληβοριά
Εικόνογράφηση: Μυρτώ Δεληβοριά
Εκδόσεις Καλέντης

Βιβλία για παιδιά του δημοτικού  | iefimerida.gr 1

Η ΩΡΑΙΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΠΟΤΕ
Η έρημος της Νεβάδα κρύβει ένα μεγάλο μυστικό: Στο βάθος της ερήμου, ένα χιλιόμετρο κάτω από τη γη, βρίσκεται ένα βιβλιοπωλείο! Οι βιβλιοθήκες του είναι τεράστιες, φτάνουν μέχρι το ταβάνι και είναι γεμάτες με κάθε λογής βιβλία. Το μυστικό βιβλιοπωλείο έχει δημιουργήσει ο Μίστερ Ζάργκο με μοναδικό στόχο να καταστρέψει τα καλά βιβλία ώστε τα παιδιά να σταματήσουν μια για πάντα να διαβάζουν. Τελευταίο θύμα του ήταν ο Πήτερ Παν, αλλά το σχέδιο απέτυχε, οι Φύλακες κατάφεραν να σώσουν την αγαπημένη ιστορία του. Η νέα αποστολή «διάσωσης» που αναλαμβάνουν η Άλμπα και ο Ντιέγκο μάς ταξιδεύει από τη Βαρκελώνη στο Παρίσι και από το σήμερα στο 1625. Κινδυνεύουν οι Τρεις Σωματοφύλακες.

Γιατί μας αρέσει:
Γιατί είναι μια εκπληκτική περιπέτεια· η Άλμπα και ο Ντιέγκο είναι δυο γενναία παιδιά που ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο και ζουν απίθανες στιγμές.
Γιατί στα ταξίδια τους συναντούν αξεπέραστους λογοτεχνικούς ήρωες –ήρωες που τα περισσότερα παιδιά έχουν συναντήσει στις σελίδες ενός βιβλίου
Γιατί αγαπάμε τα βιβλία και τα βιβλιοπωλεία. Τα βιβλία είναι πολύτιμοι θησαυροί που πρέπει οπωσδήποτε να σώσουμε!

INFO
Συγγραφέας: Έντουαρντ Μπέρι
Εικονογράφηση: Στέφανο Τουρκόνι
Μετάφραση: Κλεοπάτρα Ελαιοτριβιάρη
Εκδόσεις Μεταίχμιο

Βιβλία για παιδιά του δημοτικού  | iefimerida.gr 2

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ
Ο Μαξ και η Μάγια είναι συμμαθητές και οι καλύτεροι φίλοι όλου του κόσμου. Όταν δεν έχουν διαβάσματα τους αρέσει να λύνουν μυστήρια –αναλαμβάνουν τις πιο επικίνδυνες αποστολές! Αυτή τη φορά θα προσπαθήσουν να εξιχνιάσουν τι ακριβώς συμβαίνει στην εφημερίδα «Τα Νέα του Βαλέμπι». Τον τελευταίο καιρό η εφημερίδα έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στη μικρή πόλη με τις ψεύτικες ειδήσεις που δημοσιεύει.

Γιατί μας αρέσει:
Γιατί τα δυο παιδιά είναι πανέξυπνα και γενναία, δεν το βάζουν εύκολα κάτω. Θα την βρουν την άκρη όσες δυσκολίες κι αν συναντήσουν!
Γιατί πρόκειται για μια αστυνομική ιστορία με έξυπνη γλώσσα και ωραίες ιδέες: «Αυτοί οι κακούργοι! Λένε ψέματα! Σέρνουν το όνομά μου στο βούρκο. Και δεν ξέρουν και ορθογραφία. Είναι πραγματική βεβήλωση!»
Γιατί βρισκόμαστε ήδη στην τέταρτη περιπέτεια του Μαξ και της Μάγια και περιμένουμε με αγωνία την επόμενη

INFO
Συγγραφέας: Μάρτιν Βιντμαρκ
Εικονογράφηση: Έλενα Βίλις
Εκδόσεις Πατάκη

Βιβλία για παιδιά του δημοτικού  | iefimerida.gr 3


ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ
Μια τρομερή νύχτα του Φλεβάρη με δυνατό αέρα και φουρτουνιασμένη θάλασσα, κάπου στην Κυπαρισσία, ο συγγραφέας βρίσκει ένα παράξενο σφραγισμένο μπουκάλι. Στο εξωτερικό του έχει την εικόνα ενός έφηβου με μακριά μαλλιά και έντονα χαρακτηριστικά. Στο εσωτερικό ένα χαρτάκι δεμένο με κόκκινη κλωστή γράφει Belisario Corenzio, 1558-1643. Ποιος να ήταν άραγε αυτός ο Belisario Corenzio; Η απάντηση θα δοθεί από τον ίδιο τον έφηβο που σαν το τζίνι βγαίνει από το μπουκάλι και διηγείται την ιστορία του. Ο Βελισσάριος ήταν δώδεκα χρονών όταν έφυγε από τη σκλαβωμένη πατρίδα του την Κυπαρισσία για να φτάσει στο μεγάλο λιμάνι της Νάπολης στην Ιταλία και να ζήσει μια απίθανη ζωή.

Γιατί μας αρέσει:
Γιατί ο νεαρός Βελισσάριος, κυνηγημένος από τους Τούρκους, ταξιδεύει προς την Ιταλία της Αναγέννησης όπου ζει και μεγαλουργεί, χωρίς πότε να ξεχάσει την Κυπαρισσία. Ο Βελισσάριος είναι ένας πρόσφυγας της εποχής του, ένας χαρισματικός άνθρωπος που με τα πινέλα του έγινε ιδιαίτερα αγαπητός στη νέα του πατρίδα.
Γιατί μας αρέσουν τα παιδικά βιβλία που μαθαίνουν στα παιδιά πράγματα που ούτε οι μεγάλοι δεν γνωρίζουν!
Γιατί η ιδιαίτερα φροντισμένη έκδοση συνοδεύεται από σελίδες με εικόνες, πίνακες, χρονολόγιο βιογραφικά στοιχεία και πολλά ιστορικά στοιχεία για τον περίφημο ζωγράφο.

INFO
Συγγραφέας: Γρηγόρης Χαλιακόπουλος
Εικονογράφηση: Ευαγγελία Γουτιάνου
Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ