Σταϊκούρας σε Τσακαλώτο: Αυξήσατε τους μισθούς στο ΤΧΣ κατά 56.000 ευρώ - iefimerida.gr

Σταϊκούρας σε Τσακαλώτο: Αυξήσατε τους μισθούς στο ΤΧΣ κατά 56.000 ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην Eπιτροπή Oικονομιών Yποθέσεων της Bουλής βρέθηκαν σήμερα ο πρόεδρος και η διευθύνουσα σύμβουλος του Υπερταμείου, προκειμένου να απαντήσουν σε ερωτήσεις των βουλευτών της επιτροπής.

Όμως η συζήτηση ξεκίνησε με υψηλούς τόνους μεταξύ του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Χρήστου Σταϊκούρα από τη ΝΔ. Αντικείμενο της κόντρας, οι αυξήσεις στους μισθούς του ΤΧΣ.

Ο κ. Σταϊκούρας κατηγόρησε τον υπουργό Oικονομικών ότι ενώ ως αντιπολίτευση κατηγορούσε τη ΝΔ πως δίνει υπέρογκους μισθούς στα μέλη του ΤΧΣ, τώρα αύξησε τις ετήσιες απολαβές στα 270.000 ευρώ, όταν επί ΝΔ οι απολαβές ήταν 215.000 ευρώ, αύξηση δηλαδή 55.000 ευρώ.

«Λέτε συνειδητά ψέματα ότι οι μισθοί βγαίνουν με απόφαση του υπουργού Οικονομικών», απάντησε ο κ.Τσακαλώτος και πρόσθεσε: «Είσαι απαράδεκτος. Εάν δεν έχεις καλούς συμβούλους, να μου πεις να σου στείλω τους δικούς μου να σε ενημερώσουν».

«Έχετε κατοχυρώσει τον όρο ψέματα», ήταν η ανταπάντηση Σταϊκούρα. «Τολμάτε εσείς και μιλάτε για ψέματα που έχετε πει ψέματα στα πάντα; Οι απολαβές του ΤΧΣ είναι 56.000 περισσότερες από το 2015».

Λίγο αργότερα ο κ.Σταικούρας ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους ανέφερε ότι η επιτροπή επιλογής εισηγείται στον υπουργό τις αυξήσεις και ο Υπουργός τις εγκρίνει. Μάλιστα με βάση τα στοιχεία που κατέθεσε ο ίδιος επί ΝΔ το 2014 ο μισθός του διευθύνοντος συμβούλου του ΤΧΣ ήταν 214.000 , επί Γιάννη Βαρουφάκη έπεσε στις 129.000 στο τρίτο μνημόνιο ανέβηκε στις 220.000 και τον Φεβρουάριο του 2017 έφτασε στο ανώτατο όριο των 270.000

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ