Αρχισαν οι ψεκασμοί στα σκουπίδια -Τοξικό κοκτέιλ η αποσύνθεση με τον καύσωνα [εικόνες] - iefimerida.gr

Αρχισαν οι ψεκασμοί στα σκουπίδια -Τοξικό κοκτέιλ η αποσύνθεση με τον καύσωνα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακρως επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία είναι το τοξικό κοκτέιλ που δημιουργεί ο συνδυασμός καύσωνα και αποσύνθεσης των σκουπιδιών.

Μετά από δέκα ημέρες απεργίας των συμβασιούχων για την καθαριότητα, οι λόφοι με απορρίμματα που πλημμυρίζουν κάθε γωνιά τις Αθήνας συνιστούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Ετσι, ειδικά συνεργεία έχουν ξεκινήσει τους ψεκασμούς. Οι φωτογραφίες είναι από τον Πειραιά.

Αρχισαν οι ψεκασμοί στα σκουπίδια -Τοξικό κοκτέιλ η αποσύνθεση με τον καύσωνα [εικόνες]  | iefimerida.gr 0
Αρχισαν οι ψεκασμοί στα σκουπίδια -Τοξικό κοκτέιλ η αποσύνθεση με τον καύσωνα [εικόνες]  | iefimerida.gr 1
Αρχισαν οι ψεκασμοί στα σκουπίδια -Τοξικό κοκτέιλ η αποσύνθεση με τον καύσωνα [εικόνες]  | iefimerida.gr 2
Αρχισαν οι ψεκασμοί στα σκουπίδια -Τοξικό κοκτέιλ η αποσύνθεση με τον καύσωνα [εικόνες]  | iefimerida.gr 3

Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά: Αμεσος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία η συσσώρευση σκουπιδιών

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά προειδοποιεί πως υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από τη συσσώρευση σκουπιδιών στους δρόμους.

Με ανακοίνωσή του υποστηρίζει πως τα βουνά από σκουπίδια σε συνδυασμό με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες αποτελούν έναν εκρηκτικό συνδυασμό για την ύπαρξη βιολογικών κινδύνων.

Η ανακοίνωση

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά προειδοποιεί για την ύπαρξη βιολογικών κινδύνων εξ αιτίας της συσσώρευσης σκουπιδιών εντός και εκτός κάδων απορριμάτων, τα οποία σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες (καύσωνας) που περιμένουμε τις αμέσως επόμενες ημέρες, αποτελούν έναν εκρηκτικό συνδυασμό.
Εντομα, τρωκτικά και αδέσποτα ζώα δυνητικά μεταφέρουν λοιμογόνους παράγοντες στο αστικό περιβάλλον. Η απολύμανση των λοιμογόνων εστιών, που έχει ξεκινήσει σε αρκετούς Δήμους, μειώνει σαφώς το πρόβλημα, αλλά μόνο η απομάκρυνση των σκουπιδιών το λύνει οριστικά.
Η μη επίλυση εργασιακών θεμάτων σε τόσο ευαίσθητους τομείς είναι κόλαφος για κάθε κυβέρνηση πόσο μάλλον όταν κινδυνεύει άμεσα η Δημόσια Υγεία.

Μώραλης: Δυσάρεστη εξέλιξη η συνέχιση της απεργίας

Δήλωση για τη συνέχιση της απεργίας των συμβασιούχων στον τομέα της Καθαριότητας έκανε ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

Αναλυτικά:

«Η απόφαση για τη συνέχιση της απεργίας από τους συμβασιούχους στον τομέα της Καθαριότητας σε όλη τη χώρα, αποτελεί σίγουρα μια δυσάρεστη εξέλιξη. Ανεξάρτητα του δίκαιου των αιτημάτων τους ή των λαθών της κυβέρνησης που μας οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση, η εξέλιξη είναι σίγουρα αρνητική. Στον Πειραιά η κατάσταση είναι πλέον οριακή για τη δημόσια υγεία αλλά και για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης.

Χρέος των Δημάρχων είναι η προστασία της πόλης και υποχρέωση τους να ανταποδίδουν στους πολίτες αυτά για τα οποία οι ίδιοι πληρώνουν κάθε μήνα και μάλιστα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία για όλους.

Δυστυχώς, στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι απολύτως αντικειμενική η αδυναμία των Δημάρχων να αντιμετωπίσουν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά από 9 μέρες απεργίας. Αυτά που η Δημοτική Αρχή μπορεί να κάνει στον Πειραιά τα υλοποιεί.

Έγινε από εχθές ψεκασμός των απορριμμάτων ώστε να μειώσουμε κατά το δυνατό το πρόβλημα. Καθημερινά κατά τη διάρκεια της απεργίας βγαίνουν στους δρόμους 5 οχήματα ασφαλείας, τα οποία συλλέγουν τα απορρίμματα από τα νοσοκομεία, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, το Πανεπιστήμιο και κατά το δυνατό από παιδικές χαρές.

Από εχθές το βράδυ τα αυτοκίνητα ασφαλείας αυξήθηκαν ώστε να μειώσουμε περαιτέρω την κατάσταση που επικρατεί. Δυστυχώς αυτές είναι οι μοναδικές ενέργειες που μπορούμε να κάνουμε και που φυσικά δεν λύνουν το πρόβλημα.

Υποχρέωση της κυβέρνησης είναι να βρει μια λύση άμεσα και χρέος των εργαζομένων να κατανοήσουν την επικινδυνότητα της κατάστασης και να επανακαθορίσουν τη στάση τους.

Επίσης θα πρέπει οι πολίτες να γνωρίζουν ότι και μετά τη λήξη της απεργίας, όταν αυτή αποφασιστεί, θα χρειαστούν τουλάχιστον 10 ημέρες για να επανέλθει η πόλη στην κατάσταση που όλοι επιθυμούμε.

Γνωρίζω ότι τα παράπονα των δημοτών αρκετές φορές απευθύνονται στη Δημοτική Αρχή αλλά αυτό είναι κατανοητό, καθώς δεν είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν τις αιτίες της απεργίας που καμία σχέση με τον Δήμο έχουν, αλλά ούτε και να γνωρίζουν τις δυνατότητες αντίδρασης των Δημοτικών Αρχών σε μια τέτοια κατάσταση.

Τέλος για μια ακόμα φορά απευθύνω έκκληση στους δημότες, τους εμπόρους και τους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, προκειμένου να κατεβάζουν στους δρόμους τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη, τα λιγότερα δυνατά απορρίμματα».

Ψεκασμοί σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα

Στο μεταξύ, οι ψεκασμοί στα σκουπίδια για την αποφυγή μολύνσεων θα ξεκινήσουν σήμερα και στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος για την καθαριότητα, Θωμάς Ψαρράς.

«Έχουμε έγγραφα από τη Διεύθυνση Υγείας και το ΚΕΛΠΝΟ πως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Σήμερα θα ξεκινήσουμε τους ψεκασμούς» είπε ο κ. Ψαρράς.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι οι ψεκασμοί έχουν ξεκινήσει ήδη από χθες στη Λάρισα καθώς σε συνάντηση που υπήρξε μεταξύ εργαζομένων και δημοτικής αρχής, εκτιμήθηκε πως κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο για την εξομάλυνση της κατάστασης.

Αρχισαν οι ψεκασμοί στα σκουπίδια -Τοξικό κοκτέιλ η αποσύνθεση με τον καύσωνα [εικόνες]  | iefimerida.gr 4

Αρχισαν οι ψεκασμοί στα σκουπίδια -Τοξικό κοκτέιλ η αποσύνθεση με τον καύσωνα [εικόνες]  | iefimerida.gr 5

Αρχισαν οι ψεκασμοί στα σκουπίδια -Τοξικό κοκτέιλ η αποσύνθεση με τον καύσωνα [εικόνες]  | iefimerida.gr 6

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πειραιάς Σκουπίδια ψεκασμοί καύσωνας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ