Continental ContiTech: Tο αύριο είναι εδώ! [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Continental ContiTech: Tο αύριο είναι εδώ! [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πίσω από κάθε αυτοκινητοβιομηχανία κρύβεται ένα σύνολο από προμηθευτές. Ανάμεσα σε αυτούς περιλαμβάνεται και η Continental, που μπορεί να είναι γνωστή για τα λάστιχά της αλλά το 74% της δραστηριότητας της αφορά την εξέλιξη συστημάτων σασί και ασφάλειας, τους κινητήρες και την μετάδοση, καθώς και το εσωτερικό των αυτοκινήτων.

Φυσικά μία από τις προτεραιότητες της Continental έχει να κάνει με την τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης, για την ανάπτυξη της οποίας όπως είδαμε στο ContiDrom (μια τεράστια έκταση που περιλαμβάνει πίστα δοκιμών και κέντρα εξέλιξης) υπάρχουν πρωτότυπα αυτοκίνητα με εξοπλισμό που συλλέγει διάφορα δεδομένα. Εντυπωσιακή ήταν η επίδειξη απομακρυσμένης στάθμευσης ενός αυτοκινήτου σε ένα στενό γκαράζ χρησιμοποιώντας ένα απλό smartphone, ενώ ενδιαφέρον είναι πως αν ο οδηγός έχει ένα χώρο για πάρκινγκ π.χ. στην πίσω αυλή του σπιτιού του η πορεία μπορεί να είναι αποθηκευμένη και να πραγματοποιείται αυτόματα όταν το αυτοκίνητο απλά σταματά έξω από την κύρια είσοδο.

Το επόμενο μεγάλο πεδίο ενασχόλησης της Continental αφορά την ηλεκτρoκίνηση εκτιμώντας πως μέχρι το 2025 τα υβριδικά θα έχουν ξεπεράσει το 15% των συνολικών πωλήσεων. Εδώ σημαντική θα είναι η αναβάθμιση του δικτύου των αυτοκινήτων στα 48 Volt, ενώ η εταιρεία είναι πίσω από τη νέα mild hybrid έκδοση του νέου Renault Scenic (Renault Scenic Hybrid Assist), που έχει σα στόχο την μείωση κυρίως της εκπομπής CO2.

Το νέο σύστημα 48V επιτρέπει και συνθήκες κίνησης με ρολάρισμα (ο κινητήρας δηλαδή σβήνει όταν δεν χρειάζεται παροχή ισχύος), ενώ παράλληλα κάνει πιο γρήγορη και απαλή λειτουργία του συστήματος start stop.

Μέχρι το 2025 η Continental εκτιμά πως μέχρι το 2025 τα υβριδικά θα βρίσκονται περίπου στο 10-15% του συνόλου των αυτοκινήτων (από αυτά περίπου το 75% θα είναι βενζινοκίνητα και το 15% diesel), ενώ τα «βαριά» τεχνολογικά υβριδικά θα εκτοπιστούν από τα ηλεκτρικά μοντέλα. Μία λύση στο θέμα της φόρτισης είναι η επαγωγική ή ασύρματη, για την επίτευξη της οποίας θα υπάρχει μία πλάκα στο έδαφος και άλλη μια στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου. Μόνη απαίτηση του συστήματος η ακριβής θέση του αυτοκινήτου πάνω από την πλάκα εδάφους.

Μία ακόμη τεχνολογία που βιώνουμε και με την οποία μαθαίνουμε να ζούμε είναι η συνδεσιμότητα. Σήμερα σχεδόν το 50% των αυτοκινήτων που παράγονται διαθέτουν ανάλογες δυνατότητες ενώ το 2020 υπολογίζεται πως στους δρόμους θα υπάρχουν περίπου 250 εκ. διασυνδεμένα αυτοκίνητα. Η διασύνδεση (connectivity) αφορά ένα σύνολο υποδομών ανάμεσα στο αυτοκίνητο με άλλα αυτοκίνητα , με διάφορες φορητές συσκευές (smartphone, tablet κ.α.) και με τους ίδιους τους επιβαίνοντες.

Στα επόμενα χρόνια η διασύνδεση θα περάσει στην επόμενη φάση που περιλαμβάνει την υποδομή V2V μέχρι και την online διασύνδεση με ανταλλαγή δεδομένων σε απομακρυσμένο διακομιστή (cloud terminal). Οι οθόνες αφής (touch screen) και οι ψηφιακοί πίνακες θα είναι το κυρίαρχο στοιχείο στο εσωτερικό κάθε σύγχρονου αυτοκινήτου, ενώ ένα πολύ ενδιαφέρον concept έχει να κάνει με τον ήχο (Speakerless Audio) όπου κρυφά ηλεκτροδυναμικά ηχεία στην οροφή και στις κολόνες δημιουργούν ένα high-end ακρόασης χωρίς ορατά ηχεία.

Continental ContiTech: Tο αύριο είναι εδώ! [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0
Continental ContiTech: Tο αύριο είναι εδώ! [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1
Continental ContiTech: Tο αύριο είναι εδώ! [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2
Continental ContiTech: Tο αύριο είναι εδώ! [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3
Continental ContiTech: Tο αύριο είναι εδώ! [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 4
Continental ContiTech: Tο αύριο είναι εδώ! [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 5
Continental ContiTech: Tο αύριο είναι εδώ! [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 6
Continental ContiTech: Tο αύριο είναι εδώ! [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 7
Continental ContiTech: Tο αύριο είναι εδώ! [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 8
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Continental
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ