Ο Σκουρλέτης υπόσχεται 2.500 προσλήψεις για τα σκουπίδια -«Ισως και περισσότερες» - iefimerida.gr

Ο Σκουρλέτης υπόσχεται 2.500 προσλήψεις για τα σκουπίδια -«Ισως και περισσότερες»

Φωτογραφία: Intime News
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για δημιουργία 2.500 σταθερών θέσεων εργασίας στην καθαριότητα μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης στη Βουλή, σημειώνοντας, μάλιστα, ότι αυτές μπορεί να αυξηθούν.

Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι «από τότε που είμαι στο υπουργείο Εσωτερικών, ποτέ δεν δημιούργησα την προσδοκία ότι οι συμβάσεις τους θα γινόταν αορίστου χρόνου», τονίζοντας πως «πρέπει να βρούμε λύση συμβατή με το Σύνταγμα και τις κοινοτικές οδηγίες».

Ο υπουργός Εσωτερικών επιτέθηκε, παράλληλα, στη ΝΔ, λέγοντας «είστε όμηροι ακραίου κοινωνικού νεοφιλελευθερισμού εσείς της ΝΔ», ενώ στη συνέχεια, συνεχίζοντας να εκτοξεύει βέλη κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μίλησε για 2.500 σταθερές θέσεις εργασίας.

«Το Ελεγκτικό Συνέδριο μας κάλεσε να βρούμε λύση. Αυτό κάνουμε. Πρέπει να κάνουμε το αυτονόητο: μόνιμες και σταθερές θέσεις στον τομέα της καθαρότητας στους δήμους. Ξεκινάμε με 2.500 θέσεις εργασίας, μπορεί να γίνουν και πολύ παραπάνω. Το θέλετε; Ναι ή όχι; Η απάντηση δόθηκε από τον Μητσοτάκη. Δώστε τους τα δεδουλευμένα και απόλυση. Και δεν μένει μόνο εκεί, αλλά προτείνει να μη γίνουν και προσλήψεις μόνιμων», υποστήριξε ο κ. Σκουρλέτης.

Και συνέχισε με ακόμη μεγαλύτερη σφοδρότητα: «Μαθαίνω ότι η παράταξή σας στη συνέλευση που γίνεται της ΠΟΕ-ΟΤΑ ψηφίζει υπέρ της απεργίας και αρνείται τη λύση που δίνουμε. Επιμένετε να βυθίζεται η Αθήνα στα σκουπίδια για να παραδώσετε τον τομέα της καθαριότητας στα ιδιωτικά συμφέροντα. Σας καλούμε να σταματήσετε να παίζετε με ανθρώπινες ζωές, με τη δημόσια υγεία και τα σκουπίδια».

Βορίδης: Δεν παρατείναμε εμείς τις συμβάσεις αλλά ο Βερναρδάκης και η Γεροβασίλη
Απάντηση στον Πάνο Σκουρλέτη έδωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης:
«Σας λέγαμε ότι είναι αντισυνταγματικό και θα προκαλέσει εμπλοκή. Υπάρχουν δηλώσεις σας ότι η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα ήταν θετική. Τις τις κάνατε αυτές τις δηλώσεις μη νομικός άνθρωπος ; Σας τα λέγαμε αλλά δεν ακούγατε.
Τώρα θυμηθήκατε τη συζήτηση για τις οργανικές θέσεις; Με τα σκουπίδια στους δρόμους ;
Η διάταξη με την μοριοδότηση θα πέσει. Τους κοροϊδεύετε. Γιατί μοριοδοτείτε μόνο αυτούς που έχουν δουλέψει και δυο οκτάμηνα και αφήνετε εκτός όλους τους υπόλοιπους που ψάχνουν για δουλειά;
Μιλάτε για οργανικές θέσεις . Οι οργανικές θέσεις είναι 2.500 οι συμβασιούχοι 10.000 άρα οι 7.500 μένουν απ' έξω.
Κάνετε ρυθμίσεις για να εμφανίζεται ο Τσίπρας ως ο σώζων αυτούς που έχει εγκλωβίσει. Δεν σας σώζουν αυτά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πάνος Σκουρλέτης Σκουπίδια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ