Γαλλία: Εγκαταλείπει την πολιτική ο πρώην πρωθυπουργός Ραφαρέν για να φτιάξει ΜΚΟ - iefimerida.gr

Γαλλία: Εγκαταλείπει την πολιτική ο πρώην πρωθυπουργός Ραφαρέν για να φτιάξει ΜΚΟ

φωτογραφία: AP images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν-Πιέρ Ραφαρέν ανακοίνωσε σήμερα, με άρθρο του στον Τύπο, πως εγκαταλείπει την πολιτική για να δημιουργήσει μια διεθνή μη κυβερνητική οργάνωση που θα «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου κατά των κινδύνων πολέμου».

«Ήρθε η στιγμή να αποσυρθώ από την αιρετή πολιτική ζωή», γράφει ο 69χρονος βουλευτής.

«Απαρνούμαι τα τρία χρόνια θητείας που μου απομένει να ολοκληρώσω στη Γερουσία επειδή είναι η κατάλληλη στιγμή.
Η νέα πολιτική γενιά παίρνει τη χώρα στα χέρια της και αυτό είναι ένα ευτυχές γεγονός», συνεχίζει.

Ο Ραφαρέν, ο οποίος εκλέγεται στη Βιέν (δυτική Γαλλία) από το 1977 και διετέλεσε πρωθυπουργός του προέδρου Ζακ Σιράκ από το 2002 και μέχρι το δημοψήφισμα για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα του 2005, διευκρίνισε ότι θα δημιουργήσει την Leaders for Peace (Ηγέτες για την Ειρήνη), «μια διεθνή μκο που θα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου κατά των κινδύνων πολέμου που μας απειλούν».

Αφού υποστήριξε έναν άλλον πρώην πρωθυπουργό, τον Αλέν Ζιπέ, στις προκριματικές της δεξιάς, ο Ραφαρέν τοποθετήθηκε στους κόλπους του κόμματος της δεξιάς οι Ρεπουμπλικάνοι (LR) ως ο ένας από τους κύριους υποστηρικτές μιας γραμμής ευνοϊκής έναντι του Εμανουέλ Μακρόν, λανσάροντας τον όρο «εποικοδομητικοί», όπως αυτοχαρακτηρίζονται οι περίπου 20 βουλευτές του LR που εντάχθηκαν στο κεντρώο UDI στους κόλπους μιας κοινοβουλευτικής ομάδας.

Ο Ραφαρέν δήλωσε πως θέλει επίσης να συνεχίσει τη δράση του «στην υπηρεσία της γαλλο-κινεζικής συνεργασίας» και να συνεχίσει να φροντίζει για την περιφέρειά του.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πρωθυπουργός Ζαν-Πιέρ Ραφαρέν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ