Ανοδος σε ευρώ και στερλίνα μετά τις δηλώσεις Ντράγκι για τη διατήρηση της νομισματικής πολιτικής - iefimerida.gr

Ανοδος σε ευρώ και στερλίνα μετά τις δηλώσεις Ντράγκι για τη διατήρηση της νομισματικής πολιτικής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ευρωζώνη εξακολουθεί να χρειάζεται «σημαντική» νομισματική στήριξη από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, παρότι η οικονομία της ανακάμπτει σταθερά και ο πληθωρισμός αυξάνεται, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

«Ολες οι ενδείξεις αυτή τη στιγμή δείχνουν μια ανάκαμψη που ισχυροποιείται και εξαπλώνεται στην ευρωζώνη. Οι αποπληθωριστικές δυνάμεις έχουν αντικατασταθεί από πληθωριστικές», τόνισε ο τραπεζίτης στη διάρκεια του ετήσιου φόρουμ της κεντρικής τράπεζας για τις πολιτικές, στην Πορτογαλία.

«Ωστόσο, ένας σημαντικός βαθμός νομισματικής διευκόλυνσης εξακολουθεί να χρειάζεται ώστε να γίνει ανθεκτική η δυναμική του πληθωρισμού και να μπορεί να διατηρηθεί από μόνος του», πρόσθεσε σύμφωνα με το Reuters.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΚΤ οι παράγοντες που επηρεάζουν την πορεία του πληθωρισμού αυτή τη στιγμή είναι κυρίως προσωρινοί, στους οποίους παραδοσιακά η τράπεζα δεν δίνει τεράστια βάση.

Πρόσθεσε, ακόμη, πως οι προσπάθειες της ΕΚΤ έχουν επιβραδυνθεί από έναν συνδυασμό εξωτερικών αναταράξεων στις τιμές, μεγαλύτερης υποτονικότητας στην αγορά εργασίας και μιας μεταβαλλόμενης σχέσης ανάμεσα σε αυτή την υποτονικότητα και στον πληθωρισμό.

Σε άνοδο ευρώ και στερλίνα

Στον απόηχο της νέας παρέμβασης του κ. Ντράγκι, το ευρώ κινείται ανοδικά κατά 0,50% στα 1,1245 δολάρια, καταγράφοντας το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων εννέα ημερών.

Ανοδικά κινείται και η στερλίνα, η οποία εμφανίζει άνοδο 0,21% έναντι του δολαρίου, στο 1,2748.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντράγκι Ευρωζώνη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ