Καρδαμύλη: Ο παράδεισος της Ελλάδας βρίσκεται στη Μεσσηνιακή Μάνη [εικόνες] - iefimerida.gr

Καρδαμύλη: Ο παράδεισος της Ελλάδας βρίσκεται στη Μεσσηνιακή Μάνη [εικόνες]

Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Μαρσέλ Προυστ έλεγε ότι οι μόνοι αληθινοί παράδεισοι είναι αυτοί που έχουν χαθεί, αλλά μάλλον το είπε επειδή, πιθανότατα, δεν είχε περάσει από την Καρδαμύλη.

Το 2012 έγινε σκηνικό για τα γυρίσματα της ταινίας Before Midnight με τον Ίθαν Χοκ και τη Ζιλί Ντελπί, ενώ τον Μάιο το περιοδικό Travel+Leisure την έβαλε μέσα στη λίστα με τα 25 ομορφότερα χωριά της Ευρώπης (παρεμπιπτόντως, μέσα σε αυτά ήταν και η Χώρα της Φολεγάνδρου). Ακόμα και τίποτα βέβαια από αυτά να μην είχε γίνει, η Καρδαμύλη πάλι θα είχε μια μεγάλη θέση στην καρδιά όσων την έχουν επισκεφτεί ως μέρος διακοπών, χαλάρωσης, εκδρομών.

Κάτω από τις πλαγιές του Ταΰγετου, με θέα τον κόλπο της Μεσσηνίας, αυτό το παραθαλάσσιο χωριό που απέχει 35 -περίπου- χλμ. από την Καλαμάτα, κερδίζει όλο και περισσότερους φανατικούς επισκέπτες, συνήθως λάτρεις των τοπίων που συνδυάζουν βουνό και θάλασσα, που διατηρούν αναλλοίωτο το παραδοσιακό στοιχείο και ξεχωρίζουν για την απλή, αλλά μεστή και γνήσια ομορφιά τους.

Διάβασε τι να δεις, πού να κολυμπήσεις, πού να φας στην Καρδαμύλη, στο BOVARY.GR

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ