Τσακαλώτος σε νομαρχιακές του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είμαστε και οι πιο ευτυχείς με τη συμφωνία που υπογράψαμε - iefimerida.gr

Τσακαλώτος σε νομαρχιακές του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είμαστε και οι πιο ευτυχείς με τη συμφωνία που υπογράψαμε

Σε τονωτικές ενέσεις στα μέλη των Νομαρχιακών Επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος κατά πληροφορίες του iefimerida μίλησε σε «κλειστή» ενημέρωση σε γνωστό ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας.

Το «παρών» έδωσαν περί τα 350 άτομα. Και όπως λένε στελέχη που βρέθηκαν στην ενημέρωση, ο κ. Τσακαλώτος επανέλαβε το μήνυμα ότι στην κυβέρνηση δεν είναι και οι πιο ευτυχείς άνθρωποι στον κόσμο με τη συμφωνία, αλλά ήταν η καλύτερη δυνατή έκβαση της διαπραγμάτευσης δεδομένων των πιέσεων και των καθυστερήσεων που καταγράφηκαν.

Κατά πληροφορίες, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην αναπτυξιακή ρήτρα που περιλαμβάνει την ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας. Ενώ στη συνέχεια ακολούθησε «βροχή» ερωτήσεων οι οποίες εστιάστηκαν στα πρωτογενή πλεονάσματα.

Μουδιασμένοι οι «53»
Σε αντίθεση πάντως με τα κυβερνητικά στελέχη που σπεύδουν να υπερασπιστούν στο δημόσιο λόγο τους τη συμφωνία που επετεύχθη στο eurogroup, στους κόλπους των «53» επικρατεί μεγαλύτερη περίσκεψη.«Αποφύγαμε τα χειρότερα» σχολιάζει στέλεχος που ανήκει στην εν λόγω τάση εξηγώντας ότι υπάρχουν άλλοι πιο αισιόδοξοι και άλλοι πιο απαισιόδοξοι εντός του κόμματος. Και συμπληρώνει με ολοφάνερη ανησυχία ότι «το θέμα είναι τι θα γίνει στην τρίτη αξιολόγηση».

Όσο για το αφήγημα του Μαξίμου και τα περί ανάπτυξης, εκφράζεται επίσης ένας προβληματισμός για το «τι χαρακτήρα θα έχει η δίκαιη ανάπτυξη» με άλλα στελέχη να υπογραμμίζουν ότι πρέπει να υπάρξει αναδιανομή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ