Πιέζεται να δεχθεί το βρετανικό δίκαιο για το PSI ο Αντώνης Σαμαράς - iefimerida.gr

Πιέζεται να δεχθεί το βρετανικό δίκαιο για το PSI ο Αντώνης Σαμαράς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα ακόμη βήμα πίσω από τις αρχικές του κόκκινες γραμμές πιέζεται να κάνει ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς παρά το γεγονός ότι σημαντική μερίδα στελεχών του αντίτίθεται σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Η σκληρή πραγματικότητα και οι όροι της Τρόικα για τη νέα δανειακή σύμβαση οδηγούν, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» τον κ. Σαμαρά να δηλώσει ότι αποδέχεται το αίτημα των δανειστών μας για υπαγωγή των νέων ομολόγων στο βρετανικό δίκαιο, σε αντίθεση με αυτό που ίσχυε ως σήμερα.

Βεβαίως, η απόφαση αυτή αναμένεται να προκαλέσει τριβές και αντιδράσεις από αρκετά στελέχη τα οποία έχουν ήδη εκτεθεί δημοσίως επιχειρηματολογώντας για το ακριβώς αντίθετο, ενώ μάλλον πιό εύκολα θα περάσει η θέση για την υποστήριξη της ανακεφαλαίωσης των τραπεζών με προνομιούχες μετοχές και όχι με κοινές όπως είχε δεσμευθεί έως τώρα η κυβέρνηση Παπανδρέου. Κάτι που σημαίνει πρακτικά ότι το Δημόσιο δεν θα έχει λόγο στη διοίκηση των τραπεζών οι μετοχές των οποίων θα μείνουν κανονικά στους σημερινούς τους κατόχους.
Υπέρ της ανακεφαλαίωσης με προνομιούχες μετοχές έχει ήδη επιχειρηματολογήσει δημοσίως ο κ. Θεόδωρος Βάρδας, εκ των στενών συνομιλητών του κ. Σαμαρά, υποστηρίζοντας ότι έτσι θα υπάρξει και δημοσιονομικό όφελος για το Δημόσιο.

Από τη Νέα Δημοκρατία πάντως διευκρινιζόταν ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο.

Ανεξαρτήτως αυτών ο κ. Σαμαράς έχει ταχθεί και υπέρ του «παγώματος» αυξήσεων και ωριμάνσεων, εφόσον όμως συμφωνήσουν οι κοινωνικοί εταίροι.

Για τα υπόλοιπα, καταργήσεις 13ου και 14ου μισθού, κατώτατα όρια κ.λπ. ο κ. Σαμαράς πει κατ' αρχήν όχι και έχει επιφυλαχθεί για το άμεσο μέλλον και αναλόγως του πως προχωρούν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την Τρόικα.

Μέσα στη Ν.Δ. πάντως υπάρχουν και αυτοί που είναι έτοιμοι να συζητήσουν το «κούρεμα» των δύο πρόσθετων μισθών που αποτελούν τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και το επίδομα αδείας.

Βεβαίως, στα γραφεία της Λεωφόρου Συγγρού φτάνει η λαϊκή δυσαρέσκεια από τη βάση καθώς το σύνολο σχεδόν των βουλευτών μεταφέρει τα μηνύματα των ψηφοφόρων. Αρκετοί μάλιστα, επικαλούμενοι τις εκλογικές συνέπειες, παροτρύνουν τον κ. Σαμαρά να αποχωρήσει το κόμμα της Ν.Δ. από την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ