Μάριος Φραγκούλης στο iefimerida: Δεν έκανα εκπτώσεις και ας μην είχα να πληρώσω λογαριασμούς - iefimerida.gr

Μάριος Φραγκούλης στο iefimerida: Δεν έκανα εκπτώσεις και ας μην είχα να πληρώσω λογαριασμούς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δηλώνει «πάντα ερωτευμένος» και τονίζει πως ξέρει πλέον, τι θέλει από τη ζωή του. Ο Μάριος Φραγκουλης ετοιμάζει βαλίτσες για την περιοδεία του με πρώτο σταθμό την Τετάρτη 28 Ιουνίου το Μαρούσι.

Βραδιές με τραγούδια-μύθους τόσο από το ελληνικό όσο και από το πλούσιο διεθνές ρεπερτόριο του, σε ένα καλοκαίρι με δύο στόχους. Να περάσει ο κόσμος καλά, αλλά και μία βουτιά στην αγαπημένη του Κάσο.

Ο Διεθνούς φήμης τενόρος μοιράζεται τις σκέψεις του για το φετινό καλοκαίρι με το iefimerida.gr και αποκαλύπτει τη νέα του παράσταση με τίτλο «Μικρό νησάκι η καρδιά».
«Το στοίχημα όλων στην παράστασή μας είναι να περάσει ο κόσμος καλά! Με τα νέα μας τραγούδια, με τα παλιά και αγαπημένα τραγούδια που ξέρω ότι έχει αγαπήσει το κοινό μου και θα τα σιγοτραγουδήσει. Θέλω να γεμίσει το κοινό μας με δυνατές εικόνες και ελπιδοφόρα συναισθήματα. Η διάθεσή μου είναι πάντα θετική και έτσι θέλουμε ο κόσμος να φύγει γεμάτος δύναμη και ελπίδα!».

Οι ζηλευτές για πολλούς λέξεις, «όπερα» και «τενόρος», στο βιογραφικό σας, έχουν αποτελέσει ποτέ βάρος;
«Όχι, γιατί κατά βάση αυτό ήμουν, ένας τενόρος με κλασικές σπουδές. Η ζωή μου όμως και η διεθνή μου δισκογραφία, με οδήγησαν στο να κατακτήσω τα όνειρά μου και να ταξιδέψω σε όλο τον κόσμο με πολλές και διαφορετικές εμπειρίες και σημαντικές συνεργασίες».

Μάριος Φραγκούλης στο iefimerida: Δεν έκανα εκπτώσεις και ας μην είχα να πληρώσω λογαριασμούς  | iefimerida.gr 0

Κάνατε έκπτωση στο ρεπερτόριό σας, για μία συναυλία/συνεργασία, για να πληρώσετε για παράδειγμα λογαριασμούς;

«Δεν έκανα ποτέ εκπτώσεις και ας μην μπορούσα πολλές φορές να πληρώσω τους λογαριασμούς μου και να χρωστάω δεξιά και αριστερά! Είχα μάθει από τους γονείς μου να ζω και με τα λίγα και με τα πολλά, έτσι ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές έλεγα 'δεν πειράζει, μια μέρα θα τα καταφέρω' και έδινα θάρρος στον εαυτό μου!».

«Δεν θέλω στην Ελλάδα να με θεωρούν ξενόφερτο προϊόν»

Σαφέστατα θα μπορούσατε να ζείτε αποκλειστικά στο εξωτερικό. Τι σας φέρνει πίσω στην Ελλάδα;

«Η Ελλάδα και οι ομορφιές της, ο ήλιος, τα ηλιοβασιλέματα, η απέραντη θάλασσα, οι φίλοι μου που είναι για μένα η επιλεγμένη μου οικογένεια. Σίγουρα με φέρνει και η υπόσχεση που έδωσα κάποτε ότι, δεν θέλω στην Ελλάδα να με θεωρούν ξενόφερτο προϊόν και ότι πάντα θα μοιράζομαι αυτά που κέρδισα στο εξωτερικό με την Ελλάδα γιατί είναι η Πατρίδα μου, η Ελλάδα με μεγάλωσε…».

Μάριος Φραγκούλης στο iefimerida: Δεν έκανα εκπτώσεις και ας μην είχα να πληρώσω λογαριασμούς  | iefimerida.gr 1

«Επικίνδυνος ο Τραμπ-Άξιος ο Μακρόν»

Ως πολίτης του κόσμου, πώς βιώνετε τις αλλαγές στον πλανήτη; Τραμπ, Μακρόν, Brexit;

«Όλος ο κόσμος βρίσκεται σε μια κρίσιμη εποχή και πρέπει να είμαστε απόλυτα ενήμεροι για τα επόμενα βήματα γιατί πάνω σε αυτούς τους πολιτικούς και στις αποφάσεις των μεγάλων δυνάμεων κρέμεται η τύχη όλων μας και ειδικά το μέλλον του πλανήτη μας.
Πιστεύω πως ο Ντόναλντ Τραμπ είναι από αυτούς τους επικίνδυνους πολιτικούς. Κανείς δεν γνωρίζει πώς θα ξυπνήσει και τι απόφαση θα πάρει. Εμείς πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τα πάντα.
Ο Μακρόν πιστεύω πως είναι ένας άξιος πολιτικός που αγαπάει την χώρα του και δίχνει πως είναι έτοιμος να συνεργαστεί με όλα τα κράτη δίνοντας έτσι μια σιγουριά σε όλους οτι ήταν πράγματι η πιο σωστή επιλογή των φίλων μας Γάλλων.
Το Brexit δεν ήταν καθόλου αναμενόμενο και πιστεύω, όπως και η μισή Αγγλία άλλωστε, ότι οι δυσκολίες και η οικονομική κρίση δεν έχει φανεί ακόμα μιας και βρίσκεται η Αγγλία στο στάδιο της μεταβατικής περιόδου. Μακάρι να έχω άδικο».

Μάριος Φραγκούλης στο iefimerida: Δεν έκανα εκπτώσεις και ας μην είχα να πληρώσω λογαριασμούς  | iefimerida.gr 2

Πολυταξιδεμένος, έχετε εμφανιστεί στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου. Ποιες οι σκέψεις από τις τρομοκρατικές επιθέσεις ανά τον κόσμο;

«Με φοβίζει και η σκέψη μόνο, ότι οι τρομοκράτες έχουν στόχο αθώους πολίτες και παιδιά, με φοβίζει να χάσω σε μία μέρα ό,τι πολυτιμότερο έχω στο όνομα μιας θρησκευτικής ή πολιτικής βεντέτας.
Είναι αδιανόητο στο 2017 να ζούμε κοιτάζοντας συνέχεια καχύποπτα πίσω απ’την πλάτη μας».

«Κάποια μέρα θέλω να υιοθετήσω παιδιά»

Η καριέρα σας ζηλευτή. Στην προσωπική σας ζωή είστε καλά; Ερωτευμένος, ισορροπημένος;

«Πάντα ερωτευμένος και σίγουρα έχω ισορροπήσει μέσα μου το τι θέλω πια από την ζωή μου. Με τους χρόνους που τρέχει η ζωή μου, χρειάζομαι σταθερότητα από τις σχέσεις μου, τους φίλους μου, την οικογένειά μου. Κάποια μέρα θέλω να υιοθετήσω παιδιά γιατί τα αγαπάω και πιστεύω πως έχω τόσα να τους δώσω. Πρέπει όμως να είμαι απόλυτα σίγουρος γιατί τα παιδιά δεν είναι χόμπι, είναι απόφαση ζωής! Εκεί θα πρέπει πραγματικά να δοθώ ολοκληρωτικά».

Μάριος Φραγκούλης στο iefimerida: Δεν έκανα εκπτώσεις και ας μην είχα να πληρώσω λογαριασμούς  | iefimerida.gr 3

«Βλέπω μία αδράνεια και κοινωνική κατάθλιψη»

Έχετε σκεφτεί να αναμειχθείτε με την πολιτική. Σας ιντριγκάρει μία πρόταση κόμματος;

«Δεν με ενδιαφέρει καθόλου η πολιτική, μόνο ο πολιτισμός και οι τέχνες».

Σε μία κουβέντα μας πέρσι μου είχατε πει «χτυπάω τον ‘κώδωνα της Ανθρώπινης Συνείδησης’. Προτείνω να δώσουμε μάχη για τα πιστεύω μας και την ταυτότητα μας ως Έλληνες». Βλέπετε γύρω σας την ίδια μαχητικότητα;

«Βλέπω μία αδράνεια και κοινωνική κατάθλιψη. Υπάρχει ένα άδειασμα συναισθημάτων και μια λιγότερο ενεργητική νέα γενιά, το λέω εν πλήρη συνειδήσει και από προσωπική εμπειρία.
Τα νέα παιδιά δεν ξέρουν ποιον να εμπιστευτούν, πού να ακουμπήσουν, ποιο δρόμο θα πάρουν. Πρέπει να βρούμε νέα πρότυπα, νέες και δημιουργικές ιδέες που να μας γεμίζουν δύναμη.
Επίσης, θυμώνω όταν βλέπω ότι ο κόσμος έχει αποβλακωθεί με το Survivor και με τη μετριότητα των media. Δεν υπάρχουν πια σοβαρές εκπομπές και καμία που να στηρίζει τον πολιτισμό και όλα τα μεγάλα ιδανικά μιας κάποτε δοξασμένης Ελλάδας».

Ποια είναι η αντίδραση/αντίστασή σας στις δυσκολίες των ημερών;

«Θέλω να ελπίζω πως θα βγούμε από αυτή την κρίση, δεν είναι καθόλου αστεία και ο κόσμος υποφέρει καθημερινά για να τα βγάλει πέρα. Μερικοί από εμάς είμαστε πιο τυχεροί και έχουμε την δυνατότητα να είμαστε εκεί για αυτούς που αγαπάμε, αλλά μέχρι εκεί. Η υπόλοιπη κοινωνία πώς θα βοηθηθεί; Πιστεύω πως θα περάσει αρκετός χρόνος μέχρι να βρούμε ξανά την αυτοπεποίθησή μας. Μέχρι τότε πρέπει να είμαστε αγαπημένοι και ενωμένοι και να έχουμε κοινούς στόχους!».

Μάριος Φραγκούλης στο iefimerida: Δεν έκανα εκπτώσεις και ας μην είχα να πληρώσω λογαριασμούς  | iefimerida.gr 4

Ποια θα προτείνατε στους ξένους φίλους σας ως την κορυφαία παραλία και γιατί;
«Τα Αρμάθια στην όμορφη πατρίδα του πατέρα μου, την Κάσο γιατί είναι ακόμα όμορφη παρθένα και ανεξερεύνητη και μυρίζει χρώμα Ελλάδας».

Καλοκαίρι 2017

Το καλοκαίρι του 2017 o κοσμαγάπητος Μάριος Φραγκούλης μας ταξιδεύει στα θαύματα της ελληνικής μουσικής και της διεθνούς του πορείας.

Μάριος Φραγκούλης στο iefimerida: Δεν έκανα εκπτώσεις και ας μην είχα να πληρώσω λογαριασμούς  | iefimerida.gr 5

Καλεσμένοι του ο Θοδωρής Βουτσικάκης και η Δήμητρα Σελεμίδου, δύο τραγουδιστές της νέας γενιάς που θα παρουσιάσουν τραγούδια αγαπημένα από τη δισκογραφία τους.
Ο Μάριος Φραγκούλης θα χαρίσει απλόχερα μερικά από τα ωραιότερα ελληνικά και ξένα τραγούδια που υπογράφουν οι πιο σπουδαίοι συνθέτες και στιχουργοί που άγγιξαν τις καρδιές μας.

Δημιουργίες των Piovani, Jose-Maria Cano,Lucio Dalla, Χατζιδάκι, Κραουνάκη, Νικολακοπούλου, Ρεμπούτσικα, Ιωαννίδη, Ξαρχάκου και Γκάτσου.
Θα ακουστούν επίσης σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση καινούργια τραγούδια της Ελένης Καραίνδρου, Δήμητρας Γαλάνη και Γιώργου Ανδρέου καθώς και νέες συνθέσεις του ίδιου του Μάριου Φραγκούλη σε στίχους του αγαπημένου του στιχουργού Παρασκευά Καρασούλου.

Όλοι οι σταθμοί της περιοδείας του Μάριου Φραγκούλη ΕΔΩ.

Μάριος Φραγκούλης στο iefimerida: Δεν έκανα εκπτώσεις και ας μην είχα να πληρώσω λογαριασμούς  | iefimerida.gr 6

φωτογραφίες: mariofrangoulis.com, facebook

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μάριος Φραγκούλης περιοδεία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ