Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα - iefimerida.gr

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι τρέχει στα βιβλιοπωλεία της πόλης αυτή την εβδομάδα; Ποια βιβλία παρουσιάζουν οι εκδότες; Ποιους συγγραφείς μπορούμε να γνωρίσουμε από κοντά;

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Ο Δημήτρης Μπουραντάς στο Free Thinking Zone

Η Ένωση Аποφοίτων Executive MBA του ΟΠΑ και το concept βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του καθηγητή Δημήτρη Μπουραντά «Αν μ' άφηνες τη λέξη να σου μάθω» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο Χρήστος Ταραντίλης, καθηγητή του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΟΠΑ, διευθυντή της ερευνητικής μονάδας «Επιχειρησιακής Έρευνας και Συστημάτων Αποφάσεων» του ΟΠΑ και γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ.

Στο Free Thinking Zone, στις 7.00 το βράδυ (Σκουφά 64, Αθήνα)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα | iefimerida.gr 0

Οι «Δημιουργικές ασάφειες» του Soloup στο Books Plus, Art & Coffee

Οι εκδόσεις Τόπος και το Books Plus, Art & Coffee παρουσιάζουν το νέο γελοιογραφικό άλμπουμ του Solup με τίτλο «Δημιουργικές ασάφειες». Θα μιλήσουν ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Διονύσης Ελευθεράτος, ο σκιτσογράφος Μιχάλης Κουντούρης και ο δημοσιογράφος Σταύρος Χριστακόπουλος.

Στο Books Plus Arts & Coffee, στις 7.30 το βράδυ (Πανεπιστημίου 37)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα | iefimerida.gr 1

«Χιονάνθρωπος» VS «Δίψας» στον Πολυχώρο Μεταίχμιο

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο διοργανώνουν μια πρωτότυπη λογοτεχνική μονομαχία με αφορμή δυο μυθιστορήματα του Jo Nesbo. Χιονάνθρωπος ή Δίψα;

Ο συγγραφέας Βαγγέλης Γιαννίσης και ο δημοσιογράφος Αντώνης Καρπετόπουλος διασταυρώνουν τα ξίφη τους και επιχειρηματολογούν μέχρι τελικής πτώσεως υπέρ του «Χιονάνθρωπου» ή της «Δίψας». Σε ρόλο διαιτητή, η ραδιοφωνική παραγωγός και φανατική Nesbomaniac Εύη Σιδηροπούλου δίνει πάσες, κάνει ερωτήσεις και συντονίζει τη συζήτηση. Στο τέλος τον λόγο έχει το κοινό.

Στον Πολυχώρο Μεταίχμιο, στις 8.30 το βράδυ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα | iefimerida.gr 2
Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα | iefimerida.gr 3

Αφιέρωμα στον Νίκο Κούνδουρο στο Μετς

Οι εκδόσεις Άγρα σε συνεργασία με τον σύλλογο Ο Αρδηττός και το βιβλιοπωλείο Περιπλανήσεις παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Νίκο Κούνδουρο. Συμμετέχουν: η Σωτηρία Ματζίρη-Κούνδουρου, η ηθοποιός Κατερίνα Παυλάκη που θα διαβάσει αποσπάσματα από το βιβλίο «Γράμματα από την Κριμαία –1991», ο Σπύρος Σακκάς και η Νατάσσα Ζούκα που θα διαβάσουν αποσπάσματα από το βιβλίο «Μνήμη απειθάρχητη», ο κριτικός κινηματογράφου Γιάννης Μπακογιαννόπουλος και ο σκηνοθέτης Μάριος Π. Παπαγεωργίου που θα μιλήσουν για τις ταινίες του μεγάλου σκηνοθέτη και ο συγγραφέας Γιάννης Σολδάτος που θα διαβάσει αποσπάσματα από το βιβλίο του «Οδύσσειες σωμάτων στο έργο του Ν. Κούνδουρου». Θα παρέμβουν με αναμνήσεις φίλοι του Νίκου και κάτοικοι του Μετς. Θα προβληθούν κινηματογραφημένες διηγήσεις του Νίκου Κούνδουρου σε σύνθεση Τάκη Γιαννόπουλου.

Στον Πεζόδρομο Ν. Θεοτόκη & Ευγ. Βουλγάρεως στο Μετς, στις 8 το βράδυ.

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα | iefimerida.gr 4

Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Ο Μανώλης Γλέζος στη Στοά του Βιβλίου

Οι εκδόσεις Gutenberg και η Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών παρουσιάζουν το βιβλίο του Μανώλη Γλέζου «Στα Κυκλαδονήσια, Η αίσθηση στο φως στιχουργεί». Θα μιλήσουν ο Στέφανος Ψαρράς, Διδάκτωρ του ΕΚΠΑ και μέλος του Δ.Σ. της Εταιρίας Κυκλαδικών Μελετώ, η Τασία Δεουδέ, Ποιήτρια από τ΄Απεράθου της Νάξου. Ποιήματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί: Αμαλία Αρσένη, Εύα Κοτανίδη, Γιώργος Κοτανίδης, Στέφανος Ληναίος, Κερασία Σαμαρά και Έλλη Φωτίου. Αντιφώνηση: Μανώλης Γλέζος. Στη Στοά του Βιβλίου, στις 7 το απόγευμα (Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Αθήνα)

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Η Μαίρη Κόντζογλου στον Ιανό

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και ο IANOS παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα της Μαίρης Κόντζογλου «Οι μαγεμένες». Η συγγραφέας θα μιλήσει για το νέο της βιβλίο, θα απαντήσει στις ερωτήσεις των αναγνωστών και θα υπογράψει αντίτυπα. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός Ηλιάννα Παναγιωτούνη. Τραγούδι από τη μέτζο σοπράνο Μίνα Δάκου. Στον Ιανό, στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα | iefimerida.gr 5

Η Ελευθερία Μεταξά στο Polis Art Café

Οι εκδόσεις Ωκεανός παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα της Ελευθερίας Μεταξά «Ποιος σκότωσε την Ιφιγένεια;». Για το βιβλίο θα µιλήσουν η δημοσιογράφος Μαρία Αναστασοπούλου και η συγγραφέας Κωνσταντίνα Μόσχου. Αποσπάσµατα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Άρτεµις Αποστολοπούλου και Γιάννα Κούσουλα. Στο Polis Art Café, στις 8 το βράδυ (Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Αθήνα)

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και το βιβλιοπωλείο Επίκεντρο παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Μιχάλη Γκανά «Ομήρου Οδύσσεια». Με τον Μιχάλη Γκανά θα συνομιλήσει ο φιλόλογος και κριτικός βιβλίου Αριστοτέλης Σαΐνης

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα | iefimerida.gr 6
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συναντήσεις συγγραφείς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ