Παρατείνεται μέχρι 31/12 η προθεσμία για την ολοκλήρωση των παλιών επενδυτικών σχεδίων - iefimerida.gr

Παρατείνεται μέχρι 31/12 η προθεσμία για την ολοκλήρωση των παλιών επενδυτικών σχεδίων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τροποποιούνται και συμπληρώνονται οι διατάξεις του ν.4399/2016 αναφορικά με την ενίσχυση των ιδιωτικών επενδύσεων, με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τους συναρμόδιους υπουργούς.

Με την τροπολογία επανακαθορίζεται η διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων στις διατάξεις του ανωτέρω νόμου, καθώς και ο τρόπος ορισμού των απαιτούμενων δικαιολογητικών για την καταβολή επιχορήγησης της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και της επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης των καθεστώτων ενισχύσεων ιδιωτικών επενδύσεων.

Με την τροπολογία παρατείνεται μέχρι 31 Ιουλίου 2017 (κανονικά λήγει στις 30 Ιουνίου 2017) η προθεσμία υποβολής, από τον φορέα επενδυτικού σχεδίου, υπεύθυνης δήλωσης συνοδευόμενης από την οριζόμενη κατάσταση παραστατικών για την υλοποίηση του 50% του εγκεκριμένου κόστους του συγκεκριμένου επενδυτικού σχεδίου.

Επίσης παρατείνεται μέχρι 31.12.2017 (λήγει 30 Ιουνίου 2017) η προθεσμία ολοκλήρωσης των επενδυτικών σχεδίων του ν. 3908/2011 των οποίων η απόφαση υπαγωγής έχει εκδοθεί μέχρι 31.12.2012.

Με την τροπολογία τροποποιούνται-συμπληρώνονται επίσης διατάξεις του άρθρου 14Β του ν. 3988/2011 αναφορικά με τους όρους ολοκλήρωσης των επενδυτικών σχεδίων του ν. 3299/2004 και 3908/2011. Ειδικότερα, προβλέπεται μεταξύ άλλων ότι, τα επενδυτικά σχέδια που έχουν υπαχθεί στις διατάξεις των προαναφερόμενων νόμων, θεωρούνται ολοκληρωμένα και σε περίπτωση μείωσης της ισχύος (για επενδυτικά σχέδια παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές-ΑΠΕ) ή της δυναμικότητας (για λοιπά επενδυτικά σχέδια), η οποία δεν υπερβαίνει σε ποσοστό το 25% με ταυτόχρονο τροποποίηση ή μη του φυσικού αντικειμένου και αιτιολογημένη κατά περίπτωση αναπροσαρμογή ή όχι του ενισχυόμενου κόστους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αναπτυξιακός επενδυτικά σχέδια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ