Λονδίνο: Οργιο καταστροφών και επεισοδίων με την αστυνομία μετά τον θάνατο ενός μαύρου [βίντεο] - iefimerida.gr

Λονδίνο: Οργιο καταστροφών και επεισοδίων με την αστυνομία μετά τον θάνατο ενός μαύρου [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βίαιες διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας ξέσπασαν στο ανατολικό Λονδίνο, με αφορμή τον θάνατο ενός 25χρονου μαύρου άνδρα, ο οποίος φέρεται να υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη κατά τη σύλληψή του από την αστυνομία.

Έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν στα επεισόδια, εκ των οποίων οι τέσσερις κατέληξαν στο νοσοκομείο.

Αφού τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του θύματος, οι διαδηλωτές κρατώντας πλακάτ που ανέγραφαν το σύνθημα «Οι ζωές των μαύρων μετρούν» («Black Lives Matter») κινήθηκαν προς το αστυνομικό τμήμα του Forest Gate, κοντά στο σημείο όπου συνελήφθη στις 15 Ιουνίου ο Εντίρ Φρεντερίκο Ντα Κόστα. Η οικογένειά του υποστηρίζει ότι ο 25χρονος πέθανε μετά την κακοποίησή του από αστυνομικούς.

Κάποιοι απ’ τους διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και επιδόθηκαν σ’ ένα όργιο καταστροφών, πετώντας τούβλα και διάφορα αντικείμενα κατά των αστυνομικών.

Η αστυνομία κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση γύρω στις 11 το βράδυ τοπική ώρα, χωρίς να προβεί σε συλλήψεις.

Ο Ντα Κόστα έπεσε σε κώμα μετά τον άγριο, όπως υποστηρίζουν οι συγγενείς του, ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς, που είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί βαριά τραύματα στη σπονδυλική στήλη και το κεφάλι στις 15 Ιουνίου. Έξι μέρες αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

Η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της αστυνομίας διέταξε έρευνα για το θάνατό του.

«Ο κ. Ντα Κόστα συνελήφθη από αστυνομικούς. Κατά τη σύλληψή του πιστεύεται ότι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν βίβα και σπρέι πιπεριού», δήλωσε εκπρόσωπος της Ανεξάρτητης Επιτροπής Παραπόνων κατά της Αστυνομίας. «Ο κ. Ντα Κόστα ένιωσε άσχημα, του χορηγήθηκαν οι Α΄Βοήθειες, εκλήθη ασθενοφόρο και διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Δυστυχώς στις 21 Ιουνίου ο κ. Ντα Κόστα απεβίωσε.»

Όμως η νεκροψία που έγινε την Πέμπτη δεν έδειξε τραύματα στη σπονδυλική στήλη, που θα μπορούσαν να είχαν προκληθεί από αστυνομική βία. Παρά το πόρισμα του ιατροδικαστή το κίνημα “Black Lives Matter” στη Βρετανία οργάνωσε χθες τη διαδήλωση ζητώντας απαντήσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ