Θεσσαλονίκη: Μπλόκο από τους συμβασιούχους σε ιδιώτες για την αποκομιδή σκουπιδιών - iefimerida.gr

Θεσσαλονίκη: Μπλόκο από τους συμβασιούχους σε ιδιώτες για την αποκομιδή σκουπιδιών

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ /ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Πυλαίας είναι συγκεντρωμένοι οι συμβασιούχοι που εργάζονται στην καθαριότητα και δηλώνουν αποφασισμένοι να μπλοκάρουν έστω και προσωρινά τη διαδικασία ανάθεσης της αποκομιδής σκουπιδιών σε ιδιώτες.

«Ήρθαμε να αποτρέψουμε να μπει ιδιώτης στα απορρίμματα. Καλούμε τον κόσμο να σταθεί δίπλα μας για να κρατήσουμε την αξιοπρέπειά μας. Ζητάμε την άμεση μετατροπή μας σε αορίστου χρόνου. Δεν θα επιτρέψουμε κοινωνικές δομές όπως η καθαριότητα να δοθούν σε ιδιώτες», δήλωσε η αντιπρόεδρος του σωματείου συμβασιούχων Θεσσαλονίκης και πρόσθεσε: «Θα μπλοκάρουμε τη διαδικασία έστω και προσωρινά γιατί ουδέν μονιμότερο του προσωρινού». Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι «μόλις μετατραπούν οι συμβάσεις μας, την άλλη ημέρα θα πάμε να καθαρίσουμε την πόλη όπως κάνουμε καθημερινά».

Έτσι, οι συμβασιούχοι σήμερα το πρωί δεν επέτρεψαν σε κανένα απορριμματοφόρο να βγει για αποκομιδή. Τα μόνα δρομολόγια που επέτρεψαν, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης και υπεύθυνο για την καθαριότητα, Θωμά Ψαρρά, είναι σε δύο μικρά αυτοκίνητα για τη συγκέντρωση των νοσοκομειακών αποβλήτων και τα τέσσερα για τη μεταφορά των ΑμεΑ. Παράλληλα, οι συμβασιούχοι διεμήνυσαν στη δημοτική αρχή πως θα απαντήσουν δυναμικά σε αυτές τις ενέργειες και προγραμματίζουν στις 4 το απόγευμα να παραστούν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Υπενθυμίζουμε ότι η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, μετά τα «βουνά» των σκουπιδιών που έχουν συγκεντρωθεί στους δρόμους της πόλης λόγω των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ, προχώρησε σε απευθείας ανάθεση σε ιδιώτη προκειμένου να γίνει η αποκομιδή των απορριμμάτων. Ειδικότερα, αναρτήθηκε στη Διάυγεια η πρόσκληση ενδιαφέροντος για απευθείας ανάθεση αποκομιδής αστικών απορριμμάτων, προϋπολογισμού 192.000 ευρώ, με τη διοίκηση του κεντρικού δήμου να επιθυμεί το συντομότερο δυνατό να βρεθεί ο ιδιώτης που θα καθαρίσει την πόλη.

Από την πρώτη στιγμή, η κίνηση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων του δήμου Θεσσαλονίκης, ο οποίος ζήτησε από τον δήμο να ανακαλέσει την απόφαση απευθείας ανάθεσης σε ιδιώτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ