Συρία: Αμνηστία σε 83 μαχητές του ISIS που αιματοκύλισαν τη Ράκα - iefimerida.gr

Συρία: Αμνηστία σε 83 μαχητές του ISIS που αιματοκύλισαν τη Ράκα

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πολιτικό συμβούλιο που αναμένεται να αναλάβει την διοίκηση της πόλης Ράκα στη Συρία, αμέσως μετά την ήττα του Ισλαμικού Κράτους, αμνήστευσε σήμερα 83 χαμηλόβαθμους τζιχαντιστές, σε μια κίνηση καλής θέλησης, προκειμένου να προαχθεί η σταθερότητα στην πόλη.

Οι Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας (SDF) που έχουν την υποστήριξη των ΗΠΑ έχουν κερδίσει σημαντικό έδαφος στην μάχη για την ανακατάληψη της πόλης από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι την χρησιμοποίησαν ως κεντρική βάση για τις πολεμικές επιχειρήσεις τους, κατά την τελευταία τριετία, αλλά κι ως ένα ισχυρό σύμβολο του ισλαμικού χαλιφάτου, που είχαν αυτοανακηρύξει.

Οι ηγέτες των δυνάμεων SDF εκτιμούν ότι η πτώση της πόλης είναι θέμα των επόμενων μηνών.

Οι 83 φυλακισμένοι τζιχαντιστές μεταφέρθηκαν στο διοικητήριο του Πολιτικού Συμβουλίου της Ράκα στο χωριό, Αν Ίζα που βρίσκεται βορείως της πόλης, ενώ η χορήγηση της αμνηστίας έγινε στο πλαίσιο των εορτασμών για τον εορτασμό του Ιντ αλ-φιτρ, που γιορτάζεται αφού ολοκληρωθεί ο ιερός μουσουλμανικός μήνας της νηστείας (Ραμαζάνι).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Συρία ισλαμικό κράτος Ράκα αμνηστία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ