Βρετανία: 27 συγκροτήματα με διαμερίσματα απέτυχαν στα τεστ ασφαλείας για πυρκαγιά - iefimerida.gr

Βρετανία: 27 συγκροτήματα με διαμερίσματα απέτυχαν στα τεστ ασφαλείας για πυρκαγιά

Φωτογραφία: AP/ Alastair Grant
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνολικά 27 συγκροτήματα διαμερισμάτων στη Μ. Βρετανία δεν «πέρασαν» τα τεστ για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς, στους ελέγχους που έγιναν έπειτα από τη φονική φωτιά στον πύργο Γκρένφελ, εξαιτίας της οποίας έχασαν τη ζωή τους 79 άνθρωποι.

Τα εν λόγω συγκροτήματα βρίσκονται στο Λονδίνο, το Μάντσεστερ, αλλά και το Πλίμουθ. Υπενθυμίζεται ότι τη νύχτα της Παρασκευής, περίπου 4.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα διαμερίσματά τους, σε πέντε συγκροτήματα κατοικιών στα βόρεια του Λονδίνου, μετά την ανακοίνωση των αρμόδιων υπηρεσιών της Πυροσβεστικής, ότι η παραμονή τους ήταν μη ασφαλής.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες καθορισμού των επόμενων δράσεων, για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει προκύψει με τα ακατάλληλα συγκροτήματα κατοικιών.

Πηγή: ΑΠΕ/ Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πυρκαγιά διαμερίσματα Βρετανία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ