Εκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για τα σκουπίδια -Η κυβέρνηση φέρνει νομοθετική πρωτοβουλία τη Δευτέρα - iefimerida.gr

Εκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για τα σκουπίδια -Η κυβέρνηση φέρνει νομοθετική πρωτοβουλία τη Δευτέρα

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκτακτη σύσκεψη στο μέγαρο Μαξίμου συγκάλεσε αργά το βράδυ της Παρασκευής ο Πρωθυπουργός σε μια προσπάθεια ανεύρεσης λύσης για το φλέγον θέμα των σκουπιδιών.

Στη σύσκεψη εκτός του Αλέξη Τσίπρα μετείχαν οι συναρμόδιοι υπουργοί Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ολγα Γεροβασίλη και οι αναπληρωτές υπουργοί Υγείας Παύλος Πολάκης και Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Οπως ανακοίνωσε ο Πάνος Σκουρλέτης, η κυβέρνηση αποφάσισε να καταθέσει νομοθετική ρύθμιση την Δευτέρα για προκήρυξη διαγωνισμού μέσω ΑΣΕΠ για την κάλυψη κενών θέσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Ο ΥΠΕΣ ανακοίνωσε επίσης ότι στο μεσοδιάστημα η κυβέρνηση θα συνάψει νέες ολιγόμηνες συμβάσεις των νυν συμβασιουχων μέχρι την οριστική ανάρτηση των πινάκων με τα ονόματα των επιτυχόντων στον διαγωνισμό.

Τέλος, ο κ.Σκουρλέτης διεμήνυσε ότι η κυβέρνηση θα βρεθεί απέναντι σε όσους προωθούν ιδιωτικές εταιρίες αποκομιδής απορριμάτων και κάλεσε ΠΟΕ-ΟΤΑ να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις.

Χαρακτηριστικά δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης έξω από το Μαξίμου «Αποφασίσαμε να καταθέσουμε νομοθετική ρύθμιση τη Δεύτερα για τον διαγωνισμό πρόσληψης μονίμων στην καθαριότητα των Δήμων. Επίσης, θα υπογραφούν νέες συμβάσεις με τους εργαζόμενους μέχρι την ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων των επιτυχόντων. Ο διαγωνισμός θα γίνει με ευθύνη του ΑΣΕΠ.

Οσοι πίστευαν ότι στο προσωρινό αδιέξοδο, θα εισβάλουν ιδιωτικές εταιρίες στην καθαριότητα, θα μας βρουν απέναντι τους.

Μετά και την σημερινή εξέλιξη δεν υπάρχει λόγος για κινητοποιήσεις και πρέπει η Ομοσπονδία και η ΚΕΔΕ να συμβάλλουν για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ