Ο οίκος αξιολόγησης S&P αναβάθμισε την ΔΕΗ - iefimerida.gr

Ο οίκος αξιολόγησης S&P αναβάθμισε την ΔΕΗ

Φωτογραφία: ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ/Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη βαθμίδα CCC από την προηγούμενη CCC- αναβάθμισε την Παρασκευή ο οίκος αξιολόγησης S&P την ΔΕΗ, με αφορμή τη βελτίωση της ρευστότητας της εταιρίας, ύστερα από την ολοκλήρωση της απόσχισης του ΑΔΜΗΕ.

Σύμφωνα με την σχετική έκθεση του οίκου, η ΔΕΗ εισέπραξε συνολικά 625 εκατ. ευρώ, από τα οποία 295,6 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο και 327,6 εκατ. από την κινεζική State Grid, γεγονός που εγγυάται την κάλυψη των χρηματοοικονομικών αναγκών για το υπόλοιπο του έτους.

Επισημαίνεται ωστόσο, ότι συγκεκριμένα προβλήματα ενδέχεται να επανέλθουν από το δεύτερο τρίμηνο του 2018, οπότε και ωριμάζουν σημαντικές υποχρεώσεις της επιχείρησης, σε συνδυασμό με την αυστηρή στάση των τραπεζών που αναμένεται, αν ληφθεί υπόψη η αντίστοιχη στάση που τήρησαν πρόσφατα για την εκταμίευση δανείου ύψους 200 εκατ. ευρώ.

Ως σημαντική πρόκληση περιγράφεται και η κάλυψη των χρηματοοικονομικών δαπανών του 2019, κατά το πρώτο εξάμηνο του οποίου λήγουν υποχρεώσεις ύψους 2 δισ. ευρώ. Ταυτόχρονα ωστόσο, δεν έχουν ληφθεί υπόψη πιθανές θετικές εξελίξεις για τη χρηματοοικονομική θέση της εταιρίας, που περιλαμβάνουν τα έσοδα από την πώληση λιγνιτικών μονάδων, πιθανή ταχύτερη αποπληρωμή χρεών πελατών (όπως ΟΤΑ), αναδιάρθρωση με στόχο τη μείωση του κόστους, η τιτλοποίηση απαιτήσεων κα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΕΗ αναβάθμιση αξιολόγηση S&P
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ