Γιατί είναι λάθος να θεωρούμε πρότυπο υγείας και ομορφιάς τις υπέρβαρες γυναίκες - iefimerida.gr

Γιατί είναι λάθος να θεωρούμε πρότυπο υγείας και ομορφιάς τις υπέρβαρες γυναίκες

Instagram/TessHoliday
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κορίτσια με καμπύλες, κορίτσια που δεν δίνουν δεκάρα για τον αριθμό της ζυγαριάς τους, που δε φοβούνται να φωτογραφηθούν με μαγιό ή να δείξουν το σώμα τους με τα εσώρουχα κι ας μη μοιάζουν με την Andriana Lima.

Τα τελευταία χρόνια, στον πλανήτη Instagram έχουν εγκατασταθεί εκατοντάδες τέτοιοι λογαριασμοί από γυναίκες influencers όπως η Megan Jay Crave (ή αλλιώς @bodyposipanda) ή plus size μοντέλα, όπως η Iskra Lawrence, η Ashley Graham, που προωθούν μια θετική στάση αντιμετώπισης του γυναικείου σώματος που υποστηρίζει ότι όλα τα γυναικεία σώματα ανεξαιρέτως είναι όμορφα ανεξαρτήτως σωματότυπου και κυρίως, ανεξαρτήτως μεγέθους.

Φεμινίστριες, πολέμιοι των ανασφαλειών, υπέρμαχοι της αυτοπεποίθησης, στόχος όλων αυτών των γυναικών είναι να κάνουν τις άλλες γυναίκες να αποδεχτούν και να αγαπήσουν το σώμα τους έτσι όπως ακριβώς είναι. Χωρίς το άγχος του πως φαίνονται τα πόδια τους με σορτσάκι ή τα μπράτσα τους με τιραντάκι, χωρίς το φόβο να βγάλουν το παρεό στην παραλία ή την ανάγκη να κρύψουν το σώμα τους μέσα σε φαρδιές πουκαμίσες και φορέματα κουρτίνες όταν βγαίνουν.
Να εμπνεύσουν τη θετική στάση για το γυναικείο σώμα με όλες τις τέλειες του ατέλειες. Να κάνουν delete στις ανασφάλειες που μπορεί να νιώθεις για την πλαδαρή σου κοιλιά, τα ψωμάκια ή τα εξογκώματα που σχηματίζονται στους μηρούς σου, την κυτταρίτιδα, τους γεμάτους γλουτούς, τα juicy οπίσθια. Να μη φοβούνται το είδωλό τους στον καθρέφτη όταν το βλέπουν με εσώρουχα, να ποθούν το σώμα τους κι ας μη μοιάζει με αυτό της Gigi Hadid. Kι ας μην έχει τις αναλογίες του «τέλειου σώματος» που το Hollywood μας τρίβει στα μούτρα τον τελευταίο μισό αιώνα.


Πράγματι αυτές οι γυναίκες φαίνεται να κάλυψαν ένα μεγάλο κενό. Και όντως, χάρη στην πίστη τους σε αυτό που κάνουν, στέλνουν επιτυχώς το μήνυμα που θέλουν να περάσουν και, όντως, αποθεώνονται μετρώντας χιλιάδες ή εκατομμύρια followers.

Μεταξύ άλλων, στόχος αυτών των γυναικών, που πολύ συχνά διαβάζω να τις αποκαλούν «αληθινές γυναίκες», είναι να σε απαλλάξουν από το άγχος του έξτρα βάρους που μπορεί να κουβαλάς και το άγχος του να κάνεις κάτι για να το χάσεις. Με άλλα λόγια, να διαλύσουν την δικτατορία της δίαιτας. Και, ναι, μου φαίνεται κάτι παραπάνω από αισιόδοξο που επιτέλους, έχουμε ξεφύγει την απόλυτη ταύτιση του ωραίου με το αδύνατο, το size zero, τις διαφημίσεις ινστιτούτων αδυνατίσματος «ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ» και τις δίαιτες που υπόσχονται απώλεια 5 κιλών σε 2 μέρες κι έχουν για πρωινό δύο σπαράγγια, αλλά.

Διάβασε την συνέχεια για την αρνητική πλευρά του body positive κινήματος στο BOVARY.GR.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BODY POSITIVE σώμα βάρος κιλά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ