Ορίστηκαν 3 νέοι γραμματείς στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής - iefimerida.gr

Ορίστηκαν 3 νέοι γραμματείς στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής

Φωτογραφία: Τατιάνα Μπόλαρη/Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καθήκοντα γενικών γραμματέων στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής αναλαμβάνουν ο Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, ο Ηλίας- Μιλτιάδης Κλάπας και ο Ανδρέας Γκουγκουλής.

Τη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, μια θέση που συστήνεται για πρώτη φορά μετά τη συγκρότηση του αυτόνομου υπουργείου, αναλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου. Έχει σπουδές Νομικής, Πολιτικής- Διοικητικής Επιστήμης με διδακτορική διατριβή στην Οργάνωση του Κράτους και Παιδαγωγικών.

Μετά την αποφοίτησή του από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης εργάστηκε ως υπάλληλος του υπουργείου Εσωτερικών (1995-2000), ως ειδικός επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη (2000-2015) και ως διευθυντής της Εθνικής Σχολής (2015-2017) ενώ μεταξύ άλλων είναι εκλεγμένος πρόεδρος του Ομίλου Διοικητικών Επιστημόνων- Διοικητικού Επιμελητηρίου (ΔΕΕ).

Στον Ανδρέα Γκουγκουλή ανατίθενται τα καθήκοντα του γενικού γραμματέα Υποδοχής. Ο κ. Γκουγκουλής είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με αντικείμενο τη «Διοίκηση Υπηρεσιών» ενώ έχει αποφοιτήσει από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και είναι μέλος του Εθνικού Μητρώου Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης και του Διοικητικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Ο Ανδρέας Γκουγκουλής έχει πλούσιο πολιτικό παρελθόν καθώς έχει υπάρξει μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ και συνεργάτης του πρώην υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη όταν εκείνος ήταν υπουργός Παιδείας στη δεύτερη κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.

Στη συνέχεια μεταπήδησε στην χορεία συνεργατών της Ζωής Κωνσταντοπούλου και διετέλεσε διευθυντής του γραφείου της στη Βουλή.

Μάλιστα υπήρξε επικεφαλής του γραφείου της, από τότε που η Κωνσταντοπούλου ήταν απλή βουλευτής πριν ανέβει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ. Με την αποχώρηση της Κωνσταντοπούλου από το ΣΥΡΙΖΑ και την προσχώρησή της στη γραμμή Λαφαζάνη ο Α. Γκουγκουλής παρέμεινε στο ΣΥΡΙΖΑ. Διετέλεσε υπάλληλος του Υπουργείου Εσωτερικών, ως διευθυντής στο γραφείο του Παναγιώτη Κουρουμπλή, όταν αυτός ήταν υπουργός Εσωτερικών.

Τρίτος γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής αναλαμβάνει ο Ηλίας- Μιλτιάδης Κλάπας, ο οποίος εργάστηκε ως συντονιστής του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Φιλιππιάδας από τον Ιούνιο του 2016 μέχρι τον Μάιο του 2017.

Σπούδασε στο Χημικό Τμήμα του ΕΚΠΑ με κατεύθυνση τη Βιομηχανική Χημεία, εργάστηκε στον αγροτικό τομέα στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πρέβεζας από το 1989, όπου διετέλεσε προϊστάμενος του χημείου, διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικών Βιομηχανιών και γενικός διευθυντής.

Υπήρξε αντιδήμαρχος Πρέβεζας (1991-1996), ενώ εκλέχθηκε δήμαρχος Πρέβεζας το 2002 και επανεκλέχθηκε το 2006. Την περίοδο 1995-1998 διετέλεσε μέλος του ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας.

Από το 2014 ως σήμερα είναι δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Πρέβεζας ενώ έχει διατελέσει επιστημονικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας (2012-2013).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ