Μουσική... κόντρα για το Brexit μεταξύ Τουσκ και Γιούνκερ -Με Τζον Λένον και Πoλ ΜακΚάρτνεϊ - iefimerida.gr

Μουσική... κόντρα για το Brexit μεταξύ Τουσκ και Γιούνκερ -Με Τζον Λένον και Πoλ ΜακΚάρτνεϊ

Φωτογραφία: AP/Αρχείο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Brexit μετά μουσικής. Το ζήτημα της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ έχει πάρει άλλες διαστάσεις με τον Ντόναλντ Τουσκ και τον Ζαν Πολ Γιούνκερ να επικαλούνται Τζον Λένον και Πολ ΜακΚάρτνεϊ, αντίστοιχα για να εκφράσουν τις απόψεις τους.

«Let it be» («Ας γίνει») απάντησε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, όταν ρωτήθηκε αν το Brexit είναι αναστρέψιμο.

«Για την Ευρώπη δεν έχω ποτέ αυταπάτες, διότι δεν μου αρέσει να τις χάνω» απάντησε o Γιούνκερ και πρόσθεσε «Let it Be!» κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας της Συνόδου Κορυφής.

Πιο συναισθηματικός ωστόσο είχε εμφανιστεί νωρίτερα ο Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος ελπίζοντας σε αναστροφή του Brexit επιστράτευσε τον Τζον Λένον και το Imagine.

«Υou say I’ m a dreamer- I’m not the only one» (Λες πως είμαι ονειροπόλος- Δεν είμαι ο μόνος) είπε χαρακτηριστικά, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, λίγο πριν ξεκινήσουν την Πέμπτη οι συζητήσεις στη Σύνοδο Κορυφής.

Τόνισε δε ότι δεν είναι διόλου απίθανο να αντιστραφεί το Brexit. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση χτίστηκε πάνω σε όνειρα που έμοιαζαν αδύνατο να υλοποιηθούν. Επομένως ποιος ξέρει;» είπε χαρακτηριστικά.

Στο τέλος της ημέρας ωστόσο, ανέφερε ότι «η πολιτική χωρίς όνειρα είναι ένας εφιάλτης» και πρόσθεσε ότι ο ίδιος είναι ρεαλιστής, αλλά «στην πολιτική όλα είναι πιθανά».

«Οι διαπραγματεύσεις για το Brexit πρέπει να ξεκινήσουν με τον πλέον εποικοδομητικό τρόπο» επεσήμανε και τόνισε ότι η τελική απόφαση επαφίεται στη Μεγάλη Βρετανία και στους πολίτες της.

«Είναι ωραία τα όνειρα», πρόσθεσε ο Ντόναλντ Τουσκ, σημειώνοντας με νόημα ότι προτιμά τον Tζον Λένον από τον Πολ Μακ Κάρτνεϊ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τουσκ Τζον Λένον Brexit Μέι Γιούνκερ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ